Vizitator tyc Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Ledurile chinezesti numai asa tin 50 000h (sau cat e dat din constructie) . Leduri chinezesti model poc am vazut arse desii asta trebuia sa se intample peste cativa zeci de ani . Link spre comentariu
mihaicozac Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Răcirea e esenţială pt. viaţa LED-ului, fie el Cree, Epistar sau Nichia, mulţi neglijează acest aspect, 10C în plus îi scurtează la jumătate durata de folosire.Eu mi-am pus la un cuier un grup de 4LED-uri de câte 10W paralel, legate la un driver de 10W modificat pt. 12W, lumina e suficientă pt. hol, nici nu mai aprind pe cea din tavan. Fiind montate pe o placă de Al de lăţimea cuierului, după o zi de funcţionare abia se încălzesc cu vreo 5C peste temperatura ambiantă Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 27, 2013 Autor Partajează Postat Mai 27, 2013 Sa inteleg ca fiecare led e de 4 W ? Din poza se pare ca dau o lumina placuta, calda. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Fiecare LED primeşte cam 3W, sunt 4 în total, legate în paralel, temperatură de culoare 3200K (aşa zice chinezul). Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 E bine sa subalimentezi ledurile, le cresti durata de viata. http://postimg.org/gallery/b25ecr0g/7197a725/ 0.8A/24V pe 3 leduri de 6W/650lm la 19.2V/300mA. Am 266mA/bucata, lumineaza ok pt o lampa de birou (facuta din resturi) si stau in 45 grade in pozitia asta. Un proiector care trece de 65 va avea lifespan-ul mai scurt. Un artificiu a fost sa scot sursa ledului de 50W si s-o pun in exterior, mufata, deoarece scotea 48 grade, contribuind la temperatura carcasei. @mihaicozac, mi-ai dat o idee cu ledurile la cuier Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum