Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DC motor

adrian98

Postări Recomandate

salut,am un dc motor de 14,4V(nominal 12V) si l-am bagat la o baterie de 12V si scoate niste scantei si daca il las mai mult face un fum de la baterie,ce are?precizez ca am pus bine polaritatile

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian98

6

• Marian

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

salut,am un dc motor de 14,4V(nominal 12V) si l-am bagat la o baterie de 12V si scoate niste scantei si daca il las mai mult face un fum de la baterie,ce are?precizez ca am pus bine polaritatile

Salut,cine scoate scantei si cine face fum?Nu a-i precizat de unde provine motorul , daca are rulmenti sau lagar ,legaturi vizibile,... Dar mai bine pune ceva poze cu motorasul.
Link spre comentariu

Salut,cine scoate scantei si cine face fum?Nu a-i precizat de unde provine motorul , daca are rulmenti sau lagar ,legaturi vizibile,... Dar mai bine pune ceva poze cu motorasul.
http://i42.tinypic.com/2wn9xjl.jpg si inca una http://i40.tinypic.com/311m1iv.jpg provine de la o bormasina bateria face si scantei si fumul,dar la 9V nu am probleme
Link spre comentariu

nu mai face figuri
Link spre comentariu

Deci ,problema este la baterie.Asa se invata meserie,practicind-o.

mai intai l-am pus la 9V apoi la aceeasi baterie de 12V si merge perfect,apropo cu ce as putea sa ii scot capul de pe ax?
Link spre comentariu

motorul prins in menghina cu capul de pe ax la marginea bacurilor,apoi actionat concomitent cu doua surubelnite late a caror varfuri opuse sunt puse sub capul de pe ax.

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Am avut un motor cu personalitate; incercand manevra asta mi-a iesit axul de pe stator, roata vrand sa moara pe ax...

Link spre comentariu

O alta solutie ar putea fi incalzirea rotitei aleia cu o flacara mica, prin incalzire se dilata si se scoate mai usor, de fapt cam asta este logica fixarii fortate a unor astfel de angrenaje, se incalzeste unul din subansamble pana se dilata suficient cat sa intre usor, dupa racire se va fi fixat ferm.

Link spre comentariu

motorul prins in menghina cu capul de pe ax la marginea bacurilor,apoi actionat concomitent cu doua surubelnite late a caror varfuri opuse sunt puse sub capul de pe ax.

am reusit cu un patent
Link spre comentariu

O alta solutie ar putea fi incalzirea rotitei aleia cu o flacara mica, prin incalzire se dilata si se scoate mai usor, de fapt cam asta este logica fixarii fortate a unor astfel de angrenaje, se incalzeste unul din subansamble pana se dilata suficient cat sa intre usor, dupa racire se va fi fixat ferm.

am reusit cu un patent
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări