adrian98 Postat Mai 20, 2013 Partajează Postat Mai 20, 2013 salut,am un dc motor de 14,4V(nominal 12V) si l-am bagat la o baterie de 12V si scoate niste scantei si daca il las mai mult face un fum de la baterie,ce are?precizez ca am pus bine polaritatile Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2013 Partajează Postat Mai 20, 2013 salut,am un dc motor de 14,4V(nominal 12V) si l-am bagat la o baterie de 12V si scoate niste scantei si daca il las mai mult face un fum de la baterie,ce are?precizez ca am pus bine polaritatileSalut,cine scoate scantei si cine face fum?Nu a-i precizat de unde provine motorul , daca are rulmenti sau lagar ,legaturi vizibile,... Dar mai bine pune ceva poze cu motorasul. Link spre comentariu
adrian98 Postat Mai 20, 2013 Autor Partajează Postat Mai 20, 2013 salut,am un dc motor de 14,4V(nominal 12V) si l-am bagat la o baterie de 12V si scoate niste scantei si daca il las mai mult face un fum de la baterie,ce are?precizez ca am pus bine polaritatileSalut,cine scoate scantei si cine face fum?Nu a-i precizat de unde provine motorul , daca are rulmenti sau lagar ,legaturi vizibile,... Dar mai bine pune ceva poze cu motorasul. http://i42.tinypic.com/2wn9xjl.jpg si inca una http://i40.tinypic.com/311m1iv.jpg provine de la o bormasina bateria face si scantei si fumul,dar la 9V nu am probleme Link spre comentariu
adrian98 Postat Mai 20, 2013 Autor Partajează Postat Mai 20, 2013 salut,am un dc motor de 14,4V(nominal 12V) si l-am bagat la o baterie de 12V si scoate niste scantei si daca il las mai mult face un fum de la baterie,ce are?precizez ca am pus bine polaritatileSalut,cine scoate scantei si cine face fum?Nu a-i precizat de unde provine motorul , daca are rulmenti sau lagar ,legaturi vizibile,... Dar mai bine pune ceva poze cu motorasul.nu mai face figuri Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2013 Partajează Postat Mai 20, 2013 Deci ,problema este la baterie.Asa se invata meserie,practicind-o. Link spre comentariu
adrian98 Postat Mai 20, 2013 Autor Partajează Postat Mai 20, 2013 Deci ,problema este la baterie.Asa se invata meserie,practicind-o.mai intai l-am pus la 9V apoi la aceeasi baterie de 12V si merge perfect,apropo cu ce as putea sa ii scot capul de pe ax? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2013 Partajează Postat Mai 20, 2013 motorul prins in menghina cu capul de pe ax la marginea bacurilor,apoi actionat concomitent cu doua surubelnite late a caror varfuri opuse sunt puse sub capul de pe ax. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Mai 20, 2013 Partajează Postat Mai 20, 2013 Am avut un motor cu personalitate; incercand manevra asta mi-a iesit axul de pe stator, roata vrand sa moara pe ax... Link spre comentariu
Marian Postat Mai 20, 2013 Partajează Postat Mai 20, 2013 O alta solutie ar putea fi incalzirea rotitei aleia cu o flacara mica, prin incalzire se dilata si se scoate mai usor, de fapt cam asta este logica fixarii fortate a unor astfel de angrenaje, se incalzeste unul din subansamble pana se dilata suficient cat sa intre usor, dupa racire se va fi fixat ferm. Link spre comentariu
adrian98 Postat Mai 20, 2013 Autor Partajează Postat Mai 20, 2013 motorul prins in menghina cu capul de pe ax la marginea bacurilor,apoi actionat concomitent cu doua surubelnite late a caror varfuri opuse sunt puse sub capul de pe ax.am reusit cu un patent Link spre comentariu
adrian98 Postat Mai 20, 2013 Autor Partajează Postat Mai 20, 2013 O alta solutie ar putea fi incalzirea rotitei aleia cu o flacara mica, prin incalzire se dilata si se scoate mai usor, de fapt cam asta este logica fixarii fortate a unor astfel de angrenaje, se incalzeste unul din subansamble pana se dilata suficient cat sa intre usor, dupa racire se va fi fixat ferm.am reusit cu un patent Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum