Vizitator Iepure Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Buna Ziua! Este primul meu post aici si in ale electronicii!Am si eu o nelamurire: Vreau sa leg 24 de leduri ( de la instalatie de brad) la un transformator de 12 volti! transformatorul este din acela ce se poate da de la 1,5V pana la 14V! Ideea este ca sunt cam afon si oricum le-as lega in serie sau paralel luminozitatea acestora este foarte foarte scazuta! Cum as putea sa le fac ma puternice? am 2 feluri din aceeasi instalatie: 12 albastre iar 12 rosii! cand le conectez pe toate cele rosii se vad putin iar cele albastre extrem de putin! Deci babeste ce ar trebui sa fac? Am mai cautat pe site si schemele respective ma baga in ceata! Practic ma uit la ele ca broasca-n teava! Inca o intrebare: este mai simplu sa incerc sa le conectez la 220V? Daca se poate un video ceva ca la prostii prostilor! :)Multumesc Anticipat! Respect! Link spre comentariu
xragon Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 nu am inteles ultima parte , adica sa bagi 24 de leduri la 220v c.a. ? Link spre comentariu
marius_3004 Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Uite aici ai un calculator pt rezistente http://www.zexstar.com/shop_content.php?coID=16,celor rosii le trebuie 3,2 v aproximativ,celor verzi parca mai mult cu cativa milivolti.inseriezi cate trei leduri,faci grupe si pui in paralel grupele,daca nu intelegi pune mana si citeste pe net,sunt exemple cu duiumul.3 leduri ori 3,2 v =9,6v,bagi asta la tensiunea ledurilor si iti da 120 R.etc Link spre comentariu
Vizitator Iepure Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Uite aici ai un calculator pt rezistente http://www.zexstar.com/shop_content.php?coID=16,celor rosii le trebuie 3,2 v aproximativ,celor verzi parca mai mult cu cativa milivolti.inseriezi cate trei leduri,faci grupe si pui in paralel grupele,daca nu intelegi pune mana si citeste pe net,sunt exemple cu duiumul.3 leduri ori 3,2 v =9,6v,bagi asta la tensiunea ledurilor si iti da 120 R.etcDeci cum pot afla de cat sunt becurile? adica ce voltaj le trebuie si ce rezistente ar trebui folosite?Legate in paralel asa vin? Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Becuri sau leduri? Pune o poza cu ce ai... Link spre comentariu
Vizitator Iepure Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Am aflat de la cineva pe PM cum ca ar fi becuri si nu leduri acestea... http://s20.postimg.org/4muft2bv1/DSC09284.jpg Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Pai alea sunt beculete, nu leduri.Vezi cate erau inseriate pt 220V si astfel aflii la ce tensiune trebuie alimentat un bec. Apoi le pui in serie pana obtii 12V (sau nitel mai mult) Link spre comentariu
Vizitator Iepure Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Nu am inteles nimic )) eu practic vreau sa iau 24 de beculete din poza de mai sus si sa le alimentez ori la un transformator de 12V ori la un incarcator de telefon! deci ce imi trebuie practic? cum trebuiesc legate? ce fel de rezistente trebuiesc? Fara nicio rezistenta le leg in serie sau in paralel si se aprind foarte foarte putin Multumesc! Respect!!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Lega-le in grupuri de cate 4 in serie si apoi alimenteaza grupurile la 12V :)N-ai nevoie de rezistente, un bec e asemanator unei rezistente... Link spre comentariu
Vizitator Iepure Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Multumesc din suflet si sper sa nu plictisesc ca stiu ca este banal insa nu inteleg ) daca le voi lega ca in poza de mai jos ar fi ok? Ma refer dupa ce pun primul set de 4 beculete si il atasez pe al doilea voi vedea schimbari in luminozitate la primul set? Multumesc din suflet! Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 N-ar trebui sa se schimbe luminiozitatea...Acum experimenteaza si tuDa, aia e schemaCu placere! Link spre comentariu
Vizitator Iepure Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Revin in 10 minute cu un raspuns concret!Multumesc inca odata pentru intelegere! Link spre comentariu
Vizitator Iepure Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Intensitatea primelor 4 becuri se schimba... am facut un mic video de cateva secunde pentru a compara http://www.youtube.com/watch?v=WlV_AGnq ... e=youtu.be Asa daca ajung la 24 de beculete se va vedea ca prima oara foarte putin... Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Intr-adevar!Ce specificatii are alimentatorul tau? Mai exact ce curent poate debita?Ca s-ar putea sa lumineze decent cu cele 6 grupuri, eu zic ca merita sa probeziDaca nu, foloseste unul cu un curent (A) mai mare.Le-ai mai putea alimenta si dintr-o sursa pc (intre galben si negru), dar vezi sa nu faci scurturi! Link spre comentariu
Vizitator Iepure Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Stiu ca treaba cu masuratul tensiunilor este ca femeia care nu ....... isi face treaba pana la capat ) insa pun o poza pentru a vedea transformatorul cu siguranta va veti da seama despre ce este vorba! Ideea este ca nu pot folosi o sursa de pc deoarece aceste beculete ar veni introduse intr-o rama foto si nu pot da rama cu sursa de pc cadou )) http://s20.postimg.org/lpx7oksjx/DSC09287.jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum