Vizitator waverider Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Buna ziua,Vreau sa instalez un sistem de acces (deschidere poarta auto, poarta pieteni, usa garaj, eventual usa pietoni) si sistem de alarma (preferabil de la aceasi firma si integrate).Pana acum am gasit Nice HSKIT1W, care arata promitator: are o singura tastatura si telecomanda pentru mai multe chestii, inclusiv pentru alarma.Pe mine m-ar mai interesa sa pot sa am intrari si iesiri intr-un PC (intrari gen: senzorul de miscare X activat, poarta auto a fost deschisa etc. si iesiri din PC gen: deschide poarta auto, dezactiveaza alerma etc.). De obicei producatorii ofera aplicatii Windows, dar astea nu ma ajuta. Eu vreau sa scriu personal un mic cod Python, C sau orice este nevoie pentru integrare cu diverse sisteme open source de Home Automation, gen Ago Control.Puteti sa imi recomandati vreun sistem?Sau sa imi iau oricare pentru ca se pot integra la PC si "descifra" protocolul de comunicare?Multumesc Link spre comentariu
utopic_paradox Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 incearca un paradoxai variante de automatizare si via internet si via gsm (sms)plus control alarma:armare,dezarmare,zone deschise... Link spre comentariu
Vizitator Andreea Catalin Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 centrala dsc sau paradox, modul gsm. Ceva de genul este montat la un prieten. El deschide usa la garaj,poarta batanta, armeaza si dezarmeaza....totul din telefon. In plus cu oricare din cele 2 centrale poti avea in acelas timp si avertizare incendiu,monoxid de carbon sau gaz....si daca este cazul....poti monta si senzori de inundatie. It recomand sa ai cablu traz pt comenzi....modulele radio se pot bloca. Link spre comentariu
digix Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Cam greu cu descifratul protocoalelor chiar si la un singur model de centrala antiefractie. O abordare interesanta ar fi cu ESP8266 eventual combinat cu un Arduino si sa controlezi totul pe net. Armare/dezarmare n-ar pune probleme dar daca vrei sa stii si starea senzorilor presupune monitorizarea lor in paralel cu centrala, n-ar fi complicat sa masori trei nivele de tensiune daca folosesti cablare double end of line. Dar ce te faci cu un senzor PIR care o sa-ti dea "violari" repetate la miscare prin zona de nu mai intelegi nimic. Ideal ar fi sa-l ignori cand sistemul nu este armat si cand este armat sa-l iei in serios la prima violare si apoi sa-l ignori cateva secunde bune. Am facut un astfel de sistem de avertizare, fara centrala, cinci senzori PIR un modul Seka-SMS un Arduino, sursa cu backup pe baterie. Poate fi armat prin apel respins sau sms, si cand este armat trimite sms cu text in clar despre zona violata. Daca vrei sa-l faci cu monitorizare pe net mare atentie la securitate ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum