gheo23 Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Da, sunt electromagneti . Raman la parerea mea cu riscul de a ramane fraier . Multumesc . Cred totusi ca forumul este spatiu liber de exprimare , inclusiv pentru fraieri . Daca totusi aveti putin timp veti observa ca la aceeasi sectiune miezul sovietic are semnificativ mai putine spire decat un miez E+I . De ce oare ? Este insa la fel de adevarat ca saturatia apare la curenti mai mici . Sa aveti ganduri mai bune ! Link spre comentariu
Vizitator Joc0 Postat Iunie 15, 2013 Partajează Postat Iunie 15, 2013 Îmi pare rău, dar cred că e o prostie asta, ruşii folosesc anumite trafo de reţea ptr amplifuri pe lămpi, dar acelea au altă construcţie, bobinaje multe şi egale între ele, etc. Există tabele cu trafo C+C, 2C+2C sovietice.Iata o schama data de rusi cu traful de retea de la un televizor ;-)\tc-250-2m.pdf Link spre comentariu
300B SE Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 OKgrade finale!A aparut si schema!Atacul e ceva banal poate fi cu "orice".O sa caut sa vad daca gasesc si eu o pereche de asemenea trafuri! (prin camara) Link spre comentariu
zal Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 În general alea sînt trafo militare, chiar tropicalizate, aşa că rare şanse. Trăznaia cu trafo de Rostov, Temp sau Diamant rusesc iese din discuţie. Link spre comentariu
Vizitator Joc0 Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Traful tc-250-2m este de la alimentarea unui televizor Rubin ;-) Eu am unu.Dupa ce-mi termin amplificatorul pe lampi(dupa schema jolida) voi incercamontajul publicat de rusi. Sunt foarte curios cum suna un traf de alimentareca traf de iesire. Traful are toate infasurarile din sarma dealuminiu. Este facut parca pentru vesnicie. L-am folosit de ani de zile pentrudiferite aplicatii provizorii si m-a servit mereu foarte bine. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Probabil se va auzi ca unul ptr amplifurile de chitară. Link spre comentariu
Vizitator Joc0 Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 Probabil se va auzi ca unul ptr amplifurile de chitară.Da, foarte probabil pentru ca pentru frecventele joase nu are parametrii necesari :-)Oricum pentru o experienta de sfarsit de saptamana merita sa asamblez pe un modelde "scandura" Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 ...si totusi...eu am vazut cel putin un traf de retea rusesc intretesut...un alimentator original pentru radio VEF...am avut doua, unul l-am dat cu aparatul si unul era lovit...l-am dezmembrat...am vrut sa rebobinez secundarul si...surpriza...prima infasurare era de primar, dar numai doua straturi sau trei, nu am avut rabdare sa numar spirele, dar cert e ca nu era nici jumatate din primar acolo...apoi mi-am pierdut rabdarea si l-am desfacut tot...n-as vrea sa spun prostii, dar cred ca erau trei sectiuni de primar intercalate cu doua sectiuni secundare. Adica exact ce trebuie...Nu stiu daca sunt multe trafuri rusesti bobinate asa, dar posibil sa fie, cel putin alea mai speciale (trafuri de Temp am desfacut si sunt bobinate simplu, P-S). Nu cred ca s-ar agita atat rusii pe forumurile lor daca ar fi niste transformatoare banale...cine stie ruseste si are timp sa citeasca ne poate confirma ce scrie acolo despre ele...Trafuri de Rostov a desfacut cineva? cum sunt bobinate? Eu am unul, dar e turnat in rasina si nu l-am atacat inca...o sa incerc intai ce poate asa cum e...daca se adevereste ce spun colegii va fi rebobinat. Poate cu putin noroc salvez primarul original. Link spre comentariu
Vizitator Joc0 Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 Aici ai niste poze ;-) https://www.google.com/search?q=%D1%82% ... 80&bih=670 Link spre comentariu
gheo23 Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 < Este facut parca pentru vesnicie. L-am folosit de ani de zile pentrudiferite aplicatii provizorii si m-a servit mereu foarte bine.>Daca ai timp si dispozitie si sarma de cu , incearca sa-l rebobinezi si nu vei fi dezamagit.Merita efortul ! Bineinteles conform aplicatiei: EL84 PP sau 6P3. Fii atent la montare sa pastrezi pozitia initiala de imperechere. Te va servi in continuare la fel de bine ! Link spre comentariu
Vizitator Joc0 Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 Nu-l voi rebobina niciodata- ca nici timp nici dispozitie nu am.Ma bucur daca mai apuc la cate un sfarsit de saptamana sa mai bibilesc lamagurile mele si amplificatorul pe tuburi construit recent.....Cu multi ani in urma, lucrand in industrie si avand timp de "pierdut" am facut astfel de lucruri, insa in ziua de azi nu mai pot sa ma ocup de rebobinari.Oricum multumesc pentru sfat -:)Joc0 Link spre comentariu
zal Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 carageae, referitor la: Aici ai niste poze ;-) https://www.google.com/search?q=%D1%82% ... 80&bih=670 Sînt multe modele de maguri Rostov, unele din anii 70, fără legătură cu 105 (trafo cu carcase normale, bobinate clasic şi sigilate cu răşină, terminalele la cose), sau 105S (trafo cu carcase de plastic separate ptr primare şi secundare, care intră unele în altele ptr ansamblare rapidă, sistem japonez, terminalele pe regletă din cablaj). Poţi doar să le rebobinezi, la ambele variante trebuie să le faci carcase noi. Link spre comentariu
Vizitator Joc0 Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 Productia ruseasca potate fi urmarita aici: http://rw6ase.narod.ru/000/mg.html Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 9, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Unii chiar nu suporta sa nu aiba dreptate. Amicul despre care va povesteam nu a vrut nici in ruptul capului sa admita ca transformatorul de alimentare din Rostov, asa cum a iesit din fabrica nu poate fi folosit cu rezultate bune ca transformator de iesire. In primul rand numarul mic de spire limiteaza banda reprodusa. Ei bine, individul a studiat ceva timp si a venit cu o solutie: Sarcina distribuita in anodul si catodul tubului. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Pe care dintre secundare anozii şi pe care catozii? Chiar dacă se chinuie inutil, tot el va avea ultimul cuvînt. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum