Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

leduri in paralel

adrian98

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian98

7

• Marian

5

• wally_gatter

1

• leo 17

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ce fel de leduri ce culoare ,pt ca difera tensiunea de alimentare .daca o stii se poate pune in serie /paralel pt tensiunea dorita

8 albastre(5mm) si 7 albe(5mm)
Link spre comentariu

In ordine cronologica:

http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=66&t=146465

http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=66&t=146534

http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=66&t=146587

Acuma iarasi te-ai razgandit si ledurile alea 15 sunt iarasi in paralel, si tot n-ai invatat absolut nimic desi colegii au tot incercat sa-ti explice...

Pana la urma cum naiba sunt stimabile ledurile alea amarate, serie sau paralel? sau pur si simplu nici tu nu stii diferenta?...

Si ca sa-ti raspund la intrebare, ideal ar fi sa ai la fiecare led cate o rezistenta balast si apoi sa le conectezi in paralel, si evident ca daca ai 9V la dispozitie ledurile vor functiona ca au cu ce, la legarea in paralel tensiunea necesara este aceeasi ca cea a unui singur led, adica 3V in cazul tau, creste insa curentul necesar pentru fiecare led in plus.

Link spre comentariu

Vor functiona si 100 la 9V daca le pui in paralel, dar nu e practic din punct de vedere al consumului.Mai bine le legi cate trei in serie cu rezistenta de limitare, urmand sa legi grupurile de trei leduri in paralel.

Link spre comentariu

Vor functiona si 100 la 9V daca le pui in paralel, dar nu e practic din punct de vedere al consumului.Mai bine le legi cate trei in serie cu rezistenta de limitare, urmand sa legi grupurile de trei leduri in paralel.

eu vreau sa le pun pe circuit,pentru ca sa pot lipi pe urma placa la robot
Link spre comentariu

As insira aici o serie de informatii care sa te ajute atat acum cat si pe viitor ca sa intelegi principiile implicate dar ceva imi spune ca mi-as pierde timpul, asa ca voi fi scurt, deci ai leduri de 3V, 15 bucati, si ai la dispozitie o alimentare de 9V, legi in serie cu fiecare led in parte cate o rezistenta de 470 ohm la 0,5W si apoi legi in paralel capelete ramase libere, consumul total va fi putin peste 200mA.PS: Mai simplu de atat nu vad cum as putea explica.

Link spre comentariu

Nefericita ideie... ai toate 15 ledurile in paralel, cum limitezi curentul? asa cum am zis limitarea ar trebui facuta peste 200mA, pai ce te faci daca pica un led? simplu, celelalte vor primi curent mai mult, evident asta le va scurta viata si vor pica precum un domino in cascada...tocmai de asta am zis sa se faca limitare cu rezistenta pentru fiecare led in parte.LE: Asa cum este placa aia acum mai utila ar fi o limitare de tensiune decat una de curent, macar daca un led pica celelalte nu vor fi afectate tocmai deoarece daca la bornele lor se asigura o anumita tensiune ( sa zicem putin sub 3V ) atunci prin leduri nu poate circula decat un anumit curent limitat si deci ledurile sunt in siguranta.

Link spre comentariu

Nefericita ideie... ai toate 15 ledurile in paralel, cum limitezi curentul? asa cum am zis limitarea ar trebui facuta peste 200mA, pai ce te faci daca pica un led? simplu, celelalte vor primi curent mai mult, evident asta le va scurta viata si vor pica precum un domino in cascada...tocmai de asta am zis sa se faca limitare cu rezistenta pentru fiecare led in parte.LE: Asa cum este placa aia acum mai utila ar fi o limitare de tensiune decat una de curent, macar daca un led pica celelalte nu vor fi afectate tocmai deoarece daca la bornele lor se asigura o anumita tensiune ( sa zicem putin sub 3V ) atunci prin leduri nu poate circula decat un anumit curent limitat si deci ledurile sunt in siguranta.

As putea lega toate ledurile cu rezistente intre plusurile lor sau nici asa nu merge?
Link spre comentariu

Ai putea dezlipi doar plusurile ledurilor de pe placa scotandu-le in sus si inseriindu-le la placa cu cate o rezistenta de 470 Ohm pentru cei 9V de care zici ca dispui, si la placa pui pur si simplu acea tensiune de alimentare si atata tot, problema ar putea fi estetica cu acele rezistente "in aer" sub leduri, daca nu te deranjeaza aspectul asta atunci nu-i bai.

Link spre comentariu

Ai putea dezlipi doar plusurile ledurilor de pe placa scotandu-le in sus si inseriindu-le la placa cu cate o rezistenta de 470 Ohm pentru cei 9V de care zici ca dispui, si la placa pui pur si simplu acea tensiune de alimentare si atata tot, problema ar putea fi estetica cu acele rezistente "in aer" sub leduri, daca nu te deranjeaza aspectul asta atunci nu-i bai.

si pe placa nu pot lipi rezistentele la plusurile ledurilor,adica asa cum sunt pe placa sa pun cate o rezistenta pt fiecare(de ex primul cu al doilea,al doilea cu al treilea etc)?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări