Vizitator franciscgal Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Am cumparat un radio Bucur 1 in stare f buna. Potentimetrii de volum, joase inalte si balans pocneau tare. I-am dat cu putin spirt si solutie WD 40 si volumul nu mai functioneaza bine. La minim (zero) se aude destul de tare. Ce trebuie sa fac? Multumesc Link spre comentariu
eugenbt Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 trebuie schimbat potentiometrul. e sarit grafitul de pe capat. Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Inverseaza firele de la potentiometru, sau portiunea de grafit este rupta. Link spre comentariu
Vizitator franciscgal Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 multumesc mult. Link spre comentariu
norad Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 Daca potentiometru e logaritmic, e cam incomod de reglat volumul la valori mici, daca se inverseaza firele. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 Volumul e log dar nu are cum sa-l inverseze,pt ca e pe cablaj si doar daca macelareste cablajul sa-l poata conecta invers.E aiurea oricum ca solutie,deci n-as recomanda-o.Se poate demonta de pe placa,desface in bucati,curatat,eventual schimbat cursorul din grafit cu altul,si dupa gresare in mod sigur va merge,nu am intalnit la modelul asta carbonul de pe banda distrus....oricum merita incercat,pana se gaseste unul de schimb. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum