Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Type3

Vizitator mivol

Postări Recomandate

Vizitator mivol

Lucrez de aproape 5 ani cu Type3 (TypeEdit 4.3) pe un router SUDA.Acum ceva timp am dat peste o problema grava - din punctul meu de vedere:Fac programul in 3D, simulez - merge OK, dar nu genereaza G-codul, decat primele linii - aducerea la zero.In 2D merge foarte bine.Stie cineva ce se poate face? Am vreo setare gresita facuta din prostie/nestiinta? Am cautat prin forum dar nu am gasit subiectul asta.Daca totusi exista, cu scuzele de rigoare, rog moderatorul sa o mute unde trebuie.Multumesc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cnc_step

1

Vizitator odin-cnc

Salut! Este primul proiect 3D in Type3? Partea de generare cod(eu stiu ca e HPGL, nu G-code) functioneaza si la altceva 3D mai simplu?

Link spre comentariu
Vizitator mivol

Dupa cum am spus, lucrez de aproape 5 ani cu el.Am facut si proiecte 3D si, culmea..., au iesit :)).Cand am dat de problema asta, am facut repede un STL simplu si l-am testat: acelasi rezultat.De aia cred ca am facut vreo setare tampita pe undeva.Daca nu stie nimeni pe aici, cred ca o sa scriu chinezului sa vad daca ma rezolva.Pana acum a fost amabil si m-a scos din toate cele, mai ales la inceputurile utilizarii programului.

Link spre comentariu
Vizitator mivol

Cred ca o sa fac si asta, desi nu-mi place deloc.Mai ales faza "sterge tot" pe care nu o stapanesc - ceva indicatii?.Lucrez cu calculatorul de o viata (ma rog, de vreo 30 ani), dar sunt doar un utilizator :sparge: .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator mivol

Sunt dator cu un raspuns pentru cei ce vor trece prin asa ceva...Prin destule cautari prin "matzele" programului si prin incercari am reusit sa gasesc rezolvarea problemei.Era o setare care nu permitea programului sa faca traseele de frezare in interiorul materialului: Z minim era setat la 0 in in loc de o valoare cu "-" (in jos).Explicatia ar fi ca am schimbat calculatorul si, evident, nu am refacut toate setarile de pe celalalt calculator.Multumesc tuturor celor care si-au oferit ajutorul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări