Romica_t Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Va salut, care ar fi cea mai simpla metode sa transmit niste numere intre un PIC si un laptop? Prima data am hotarat sa le scriu pe un card SD dar e destul de complicat pana invat despre FAT32. Alta metoda ar fi prin USB (am un PIC18F2550) dar nici aici nu e usor. Ar merge un adaptor RS232-USB si sa transmit serial? Ce soft se poate folosi pe laptop incat sa vad acele numere si sa le stochez intr-un fisier? Va multumesc. Link spre comentariu
Voltus Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Ca soft poti folosi RealTerminal . Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Pentru comunicatie prin portul usb poti folosi stiva usb de la uChip de pe site.Au exemple pentru emulat un port serial (port serial virtual in pc) - CDC sau HID.Singura "problema" ar fi ca-ti trebuie compilatorul lor, C18. Link spre comentariu
Romica_t Postat Mai 20, 2013 Autor Partajează Postat Mai 20, 2013 Mai insist la SD card, multumesc de sugestii. Aici e o sursa buna: http://elm-chan.org/docs/mmc/mmc_e.html Link spre comentariu
Romica_t Postat Mai 27, 2013 Autor Partajează Postat Mai 27, 2013 Se pricepe careva la FAT16? Aici e al doilea sector din directory root, ce contine doua intrari facute de mine pe card: prima e un fisier text ce l-am sters, intre 0003B400 si 0003B470 iar al doilea fisier creat (test.txt) ocupa de la 0003B480 pana la 0003B510. Eu am citit ca intrarile in FAT16 sunt pe 32 byte (http://www.tavi.co.uk/phobos/fat.html). Tocmai acei 32 byte in care gasim informatii despre fisier sunt ultimele doua linii din zona selectata. Restul ce scop are? Link spre comentariu
10vid Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Cred ca sunt "relicve" ale fisierelor vechi sterse. Vad acolo vreo 7 fisiere sterse in acea portiune de sector (prima litera a inlocuita cu codul "E5").La creerea unui nou fisier se alege intrarea imediat urmatoare libera din root, iar daca root-ul s-a umplut, se trece la inceputul lui, scriind peste cea mai veche intrare de fisier sters. E o practica buna, in cazul in care se doreste recuperarea unui fisier sters accidental. Link spre comentariu
Romica_t Postat Mai 28, 2013 Autor Partajează Postat Mai 28, 2013 Da, ai dreptate, alea par a fi notarea operatiilor facuta asupra acelor intrari. M-am lovit de o alta problema, din sectorul 0 (boot) nu pot citi cu uC la fel cum citeste calculatorul. Singurele numere ce corespund sunt ultimii doi bytes, cei cu semnatura 55AA. In rest mai prinde o secventa de 6 numere dar si pe asta nu pe indicii care ar trebui. Daca scriu un sector oarecare si apoi il citesc cu uC e ok dar daca il caut pe calculator nu apare nicaieri. Care ar putea fi problema? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum