cristinel_bm Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Salut tuturor, am si eu o rugaminte la voi, pentru cine se pricepe, sper ca am nimerit sectiunea corecta. Am un motoras care imi comanda ceva. Ma intereseaza daca as putea face o schema electronica dar mai simpluta, prin care la apasarea unui buton motorul sa fie actionat intr-un sens un timp limitat pe care sa pot eu sa il controlez (pana se descarca un condensator sa spunem), iar dupa terminarea cursei, prin apasarea aceluiasi buton motorul sa se invarta in sens invers, acelasi timp.Cu multumiri Link spre comentariu
leo 17 Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 se poate printr un releu de timp [cu un 555] care comanda un releu cu 3 perechi de contacte pt a comanda in sfarsit motorasul la care mai poti pune si un regulator de turatie Link spre comentariu
cristinel_bm Postat Mai 17, 2013 Autor Partajează Postat Mai 17, 2013 se poate printr un releu de timp [cu un 555] care comanda un releu cu 3 perechi de contacte pt a comanda in sfarsit motorasul la care mai poti pune si un regulator de turatieusor de zis, dar eu sunt cam afon. Dar daca am o schema , stiu sa o fac! Multumesc Link spre comentariu
leo 17 Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 cauta pe net releu de timp cu 555 si vei gasi foarte multe scheme iar pt inversrea sensului iti trebuie un releu cu 3 perechi de contacte pe cele de pe mijloc vei cupla motorasul iar pe cele de pe exterior vei pune alimenatarea [pe doua contacte + si - iar pe celelalte doua inversate -+] Link spre comentariu
Ticu Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Ai putea face asa ceva: 1 Link spre comentariu
blazeu Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Cristinel, ai o descriere foarte vaga. Ce fel de motoras ai? Colegii au presupus ca e unul cu magnet permanent si rotor bobinat, cu perii si colector. Dar daca e un motor pas-cu-pas, provenit de la una din miile sau zecile de mii de imprimante ieftine cu jet, care sunt cam la fel de ieftin de inlocuit cu totul decat de inlocuit cartusul de cerneala? Si ai si o imprimanta mai curata si cu drivere compatibile cu SO mai recent... (Patita personal).Deci, cate fire ies din motor? De la ce provine?Din start iti spun ca un motor pas-cu-pas e complicat de comandat (are alte calitati utile in aplicatiile unde e utilizat).Succes! Link spre comentariu
costi002 Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 daca e un motor cu perii, un uC PIC cu un releu si un mos rezolva problema. daca poti programa un PIC, iti pot face eu soft-ul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum