Aurel Iosif Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Cum alimetez acest radio: tens filament 1.5V, anodica 90 V. Ma gandeam sa folosesc acumulator pentru 1.5V si 10 baterii de 9V inseriate, dar e cam costisitor. N-as aborda varianta cu alimentator/rdresor 1,5/90V. Intrebare: ar merge, pentru anodica, un multiplicator de tensiune ? Daca da, ma poate ajuta cinev cu o schema ? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Acest aparat reclamă un consum nominal de 18 mApentru anodică şi de 190 mA pentru filamente.Dacă ţineţi neapărat să-l alimentaţi numai de la baterii,atunci nu puteţi utiliza direct un multiplicator de tensiune(acesta funcţionează numai în curent alternativ).Deci va trebui să construiţi un mic convertor (existăpe net sau în colecţia Tehnium foarte multe scheme simple,chiar şi cu un singur tranzistor de putere) care va furnizadirect tensiunea necesară (desigur, aceasta va trebui ulteriorredresată şi filtrată).Cu un acumulator de 6-12 V (de câţiva Ah) se poate rezolvaalimentarea destul de elegant, atât pentru filamente cât şipentru anodică. Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Mai 17, 2013 Autor Partajează Postat Mai 17, 2013 Multumesc frumos , domnule Cristian. Link spre comentariu
Vizitator danick_1 Postat Aprilie 3, 2016 Partajează Postat Aprilie 3, 2016 Deși sunt cca. 3 ani de la ultima postare pe acest topic și singurul topic cu acest subiect (tip de radio): ieri am achiziționat unul; carcasa se prezintă binișor, capacul din spate este puțin crăpat la mijloc în partea de sus, n-are capacul de jos și difuzorul și ceva probleme la trafo de ieșire, tuburile sunt toate prezente. Intenționez, pentru testare cel puțin, să-i construiesc o sursă în comutație pentru cele 2 tensiuni, nu știu dacă este funcțional, se pare că este un model rar, n-am găsit nicio schemă pe net. Nu mă încântă alimentarea din baterii sau acumulari, de aceea cred că sursa în comutație va fi definitivă. Poze? voi posta câteva poze săptămâna viitoare. Link spre comentariu
Vizitator danick_1 Postat Aprilie 3, 2016 Partajează Postat Aprilie 3, 2016 Am găsit în Cartea albastră schema RR Unirea S592B la paginile 58 și 59 pe http://www.elforum.info/topic/96617-cartea-albastra/ Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 3, 2016 Partajează Postat Aprilie 3, 2016 (editat) de aceea cred că sursa în comutație va fi definitivă.Va salut,Felicitari pentru achizitie!Doresc sa va impartasesc experienta mea in incercarea de a alimenta un receptor cu lampi cu o sursa in comutatie. Pe scurt: Nu merge!Detalii: Am facut un receptor cu reactie pe unde medii folosind un EF80 in partea de detectie si un ECL82 pe partea audio. Totul era alimentat cu o sursa in comutatie foarte usoara, care genera 6.3V ptr filamente si 190V ptr anodice. Entuaziasmul mi-a fost curmat rapid cand am constatat ca zgomotul generat de sursa in comutatie este extrem de puternic. Impedanta mare a grilelor tuburilor face imposibila o receptie acceptabila. La zgomotul sursei se adauga instabilitatea tipica a receptoarelor cu reactie. In final am renuntat la reactie si am construit o superheterodina (descrisa la sectiunea "Proiecte Complexe"), pe care o alimentez dintr-un traf de retea cu miez de fier. Desi receptorul dvs. este o superheterodina, cred ca problema zgomotului generat de o sursa in comutatie se mentine.Sper sa va fie de folos experienta mea si sa nu munciti degeaba.Cirip Editat Aprilie 3, 2016 de cirip Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Schema comentata a RR UNIREA S-592B 300dpi color pdf se poate descarca de aici : http://www.mediafire.com/download/et5cbzvkk8vmm9a/RR_UNIREA_S-592B.pdf cu stima Soldan. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 http://www.dos4ever.com/battery/battery.html Link spre comentariu
Vizitator danick_1 Postat Aprilie 8, 2016 Partajează Postat Aprilie 8, 2016 Bună ziua, A revenit cu pozele promise şi mulţumesc colegilor de pe forum pentru răspunsuri şi sfaturi. Se observă lipsa difuzorului iar trafo de ieşire este "sensibil" în zona "bornelor" firele difuzorului parcă au fost smulse. Voi reveni săptămâna viitoare cu testarea RR-ului. Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 8, 2016 Partajează Postat Aprilie 8, 2016 Observati logoul atipic folosit de fabrica Radio Popular... De fapt este refolosirea partiala a siglei Orion (http://www.proradioantic.ro/getpicw.php?src=1456163264_poza.jpg). Link spre comentariu
Vizitator danick_1 Postat Aprilie 8, 2016 Partajează Postat Aprilie 8, 2016 O fi....d-l Feri....dar asta e....difera, un pic tastatura si sigla...ce sa le fac? sa-i dau in judecata? As dori, totusi, un sfat...cu tot respectul pentru dv....dv. cred ca ati putea sa-mi dati un sfat despre cum sa-l reconditionez....nu ma intereseaza cine l-a facut primul...oricum....va multumesc anticipat pentru intersul acordat...o seara placuta tuturor Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 8, 2016 Partajează Postat Aprilie 8, 2016 O idee trasnita: alimentati filamentele din acumulator, iar anodica dintr-un mic... panou fotovoltaic(il obtineti cu celule inseriate, pentru 18 mA curent consumat la anodica puteti folosi chinezarii ieftine). Desigur, aparatul va functiona doar la Soare. Link spre comentariu
viopa Postat Aprilie 8, 2016 Partajează Postat Aprilie 8, 2016 Aste se numesc falfaieli solare. Alimentare calasica, transformator si iesirile pentru tensiune anodica , filament, retresat si stabilizat. Astea se numesc falfaieli solare. Alimentare calasica, transformator si iesirile pentru tensiune anodica , filament, retresat si stabilizat. Link spre comentariu
Vizitator danick_1 Postat Aprilie 10, 2016 Partajează Postat Aprilie 10, 2016 @cirip...pentru că nu mă interesează ca RR-ul să fie „portabil” tot varianta de ”la rețea” este plauzibilă...sursa care intenționez s-o construiesc va avea filtre EMI și la intrare cât și la ieșire, chiar pentru filamente, plus carcasă metalică și montarea ei va fi externă, departe de RR (la lungimea firelor ”din dotarea” RR-ului, care cred că ar trebui păstrate, nu?) cred că voi putea evita interferențele nedorite între sursă și RR dar dacă: voi recurge la alimentarea clasică cu trafo de rețea cu deparazitările cuvenite. Testarea va fi săptămâna viitoare,dacă nu apare ceva neprăvăzut cu sursă în comutație și, binențeles voi posta poze cu schema folosită (pe bază de UC3843 și un trafo de la o sursă de stand-by de PC rebobinat corespunzător) cu control pe 90V (cu optocuplor) și LM317 pentru filamente, doar n-o să construiesc un reactor nuclear în miniatură pentru el, nu? Dacă trafo de ieșire are probleme, îl voi repara sau, în cel mai rău caz, îl voi rebobina iar din lipsă de difuzor, voi folosi unul care are loc acolo. Abia mai apoi voi trece la ”curățarea” internă și externă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum