Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Achizitionare mini-inductante (mini-bobine)

Vizitator SINEKT

Postări Recomandate

Vizitator SINEKT

Dupa cum am spus, nu am posibilitatea de a masura diametre de conductor, momentan. Programele de genul asta le stiu si eu si sunt si online, dar cu ce masor grosimea sarmei, cu mana?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• Dr.L

2

• andreas

1

• gaby57

1

Top autori în acest subiect

Vizitator andreimihai3

Le masori cu ochiul, depinde ce abatere ai la el. Banui ca nu-i capat de tara intre 0.3 si 0.35, asta daca nu lucrezi in domeniul radio cu bobinele. Cauta un subler digital. Pana atunci, pui cateva spire una langa alta pe o rigla pana ajungi la un nr.fix de mm si imparti. Atentie la unghiul de paralaxa :rade:

Link spre comentariu

Salut, daca tot m-ati pomenit, kitul complet de punte e 70lei si iti pot da si cateva bobine sa te joci bonus.Plus ca daca ai o lista ti le comand eu ce valori ai nevoie :da

Link spre comentariu

O metoda de masurare destul de precisa si gratuita (necesita doar o rigla pe care o are oricine) a diametrului sarmei de bobinaj e urmatoarea : Se ia un creion rotund, sau orice obiect cilindric si se bobineaza spira langa spira strans, sarma cu diametrul necunoscut pe o lungime de 10 mm.

Se ia rigla si se numara cate spire intra pe o lungime de 10 mm.Se imparte 10 la numarul de spire si ai diametrul sarmei la zecime de milimetru. Ex. - Pe 10 mm au intrat 25 de spire.Grosimea sarmei e de 10/25=0,4mm. Ca sa nu mai zic ca la Praktiker au subler cu rezolutia de 0,05mm la 8 lei(din plastic)

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Tot trebuie exersat ochiul, sublerul masora direct, nu la distanta. Ex. masor din ochi mijlocul unui cooler cu latimea de 84, si trasez la 42mm+/-0.5mm. Coeficientul de eroare creste odata cu valoarea masurata. Erau niste lupe tip ceasornicar(le fixai in cavitatea oculara) , cu gradatie pana la 20mm parca, cu zecimi; erau bune pentru invatat zecimile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări