Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificatoare auto

Vizitator vlad96bret

Postări Recomandate

Vizitator vlad96bret

salutare tuturor. Am primit de la un prieten doua amplificatoare auto cu probleme.

Primul ( Audio Media PR 1000.2) intra in protectie, canta si dintr-o data s-a oprit. Mentionez ca nu era la volum mare, cam 20-30%. Ma gandesc sa verific finalii (TIP35C si TIP36C ), prefinalii IRFZ48V.

Al doilea este un Quadral Traffic A290X. La asta se aude doar un canal ma gandesc sa procedez ca la cea de sus, are aceeasi finali si alti prefinali 2sd1062.

Tranzistorii ii verific dupa aceasta poza. In afara de tranzsitori ce ar mai trebui verificat. Momentan am aparat de masura digital, daca este nevoie fac rost si de unul analogic.

Bafta tuturor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

@vlad96bret TIP35 si TIP36 sunt tranzistori bipolari de putere, complementari. @IRFZ48V este tranzistor mosfet canal N care este folosit de obicei un convertoarele DC-DC pentru astfel de amplificatoare, adica irfz-urile sunt comutatorii de putere la sursa ridicatoare a amplificatprului, si nu prefinal.Acuma tinand cont de asta, tind sa solidarizez cu @costy spunand ca faptul ca nu poti deosebi lucruri asa simple nu te ajuta catusi de putin si ca de fapt nu prea are rost sa iti bagi nasul in ele, iti lipsesc notiuni esentiale si cel mai indicat ar fi sa mergi la un atelier la un electronist care stie ce are de facut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări