Netcrusher Postat August 9, 2006 Partajează Postat August 9, 2006 Buna!Doresc sa reduc cat se poate din zgomotul produs de ventilatoarele computerului meu, printr-o modalitate cat mai ieftina. In primul rand ma deranjaza coolerul de la sursa.O modaalitate la care m-am gandit, este aceea de a face un mic circuit care sa regleze automat turatiile ventilatorului in functie de temperatura. Aceasta improvizatie vreau sa o folosesc pe coolerul de la procesor, cat si pe cel de la sursa. Intrebarea mea este unde se pun senzorii? La procesor ma gandesc ca pe radiator, cat mai aproape de partea care e in contact cu procesorul, dar in sursa unde? Care este componenta care se incalzeste cel mai tare in sursa?Si apropo de acest circuit, are cineva vreo schema? Daca da, va rog sa postati un link sau sa atasati fisierul aferent.Orice alta propunere este binevenita, atat timp cat nu ma usuca de bani!Va multumesc anticipat tuturor celor care veti raspunde on-topic! Link spre comentariu
George(sb) Postat August 9, 2006 Partajează Postat August 9, 2006 eu am avut un sistem hp dinala care il puteai pune sub monitor, cu hdd segate baracuda, daca nu puneai urechea pe el nu stiai ca e in functiune, in legatura cu sursa, vezi ca in momentul in care i-ai dat jos capacul ai 2 radiatoare pe unul sunt parca 3 tranzistoare, iar pe celalalt sunt niste diode, tui trebuie sa pui senzorii pe acele radiatoare si sa pui multa vaselina siliconica, dinaia alba, nu "argintata" ca aia e de rahat, si pe deasupra mai e si electroconductoare si ai toate sansele sa faci vre-un scurt; multa bafta :supz: Link spre comentariu
cristimm Postat August 9, 2006 Partajează Postat August 9, 2006 Mai multe informatii despre PC-uri silentioase gasesti pe http://www.silentpcreview.com . Link spre comentariu
LostCell Postat August 11, 2006 Partajează Postat August 11, 2006 si eu am aceeasi problema:cooleru de la sursa..l-am scos da se cam incinge sursa(250w)..nu e bine..o varianta ar fi sa pui niste radiatoare de procesor pe CI si tranzistori din sursa..si sa pui cooleru la 6v(la 5 caraie) si sa ii scoti capacu..eu i-am scos capacul si s-a redus putin zgomotul sisttemul de reglaj la cooler nu is are rostul..sursa oricum are o temperatura aproximativ constanta si tolereaza variatii mari de temperatura spre deosebire de procesor. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 11, 2006 Partajează Postat August 11, 2006 eu miam facut urmatoru lucru la sursa.iam taiat capacu si am pus un cooler de 180mm cu reglarea turatiei. cu 3 viteze si gata Link spre comentariu
niq_ro Postat August 11, 2006 Partajează Postat August 11, 2006 vezi http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=12776 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum