H Robert Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Ar fi ce mai buna idee. Link spre comentariu
gerbil Postat Mai 17, 2013 Autor Partajează Postat Mai 17, 2013 Am o tastatura veche pe aici, as putea folosi led de pe ea? Stii cumva ce valoare au ledurile de tastatura? Link spre comentariu
gabiunu Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 In legatura cu condensatorul de 2.2uF, eu cred ca este o iluzie optica. Nu prea are cum sa arate asa un condensator de 2.2uF/50V si restul circuitelor alimentate cu 3-7V sa scape. Pune te rog poze cu condensatorul. Cand ai spus ca merge... inseamna ca receptioneaza mai multe posturi? Link spre comentariu
gerbil Postat Mai 17, 2013 Autor Partajează Postat Mai 17, 2013 Condensatorul de 2.2uF: Am demontat placa de la un cd rom vechi. Credeti ca as putea folosi ledurile si potentiometrul? Parca le-as lasa pe placa nu le-as mai dezlipi, eventual sa le lipesc niste fire. Prinde un post sau doua pentru ca este pe AM. Butonul este intepenit nu merge, trebuie sa vedem cum schimb pe FM. Link spre comentariu
gabiunu Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Ceva nu este in regula. Probabil au mai facut si altii experiente pe placa aia. Lasa led-urile, esti multumit de radio? Adica atunci cand rotesti axul condensatorului variabil ce se intampla? Link spre comentariu
gerbil Postat Mai 17, 2013 Autor Partajează Postat Mai 17, 2013 Se aude fasaiala, prinde 2 posturi de radio, dupa cum am zis este blocat butonul pe frecventa AM. Apropo antena unde vine? Pe dioda aceea unde scrie RF? Link spre comentariu
gabiunu Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Cred ca este o bobina(inductanta) ce se vede si seamana cu un rezistor(rezistenta) nu cu o dioda. Da, acolo vine antena, se vede si locul unde a fost cositorit firul. Drept antena folosesti o bucata de cablu, dar antena este valabila numai pentru FM, pe AM(unde medii) bara de ferita are rol de antena. Firele care vin de pe bobina de pe bara de ferita sunt cumva innadite? Atentie la lipituri. Comutatorul AM/FM il faci bucati frumos si o sa intelegi cum lucreaza, momentan se pare ca nu este cuplat pe nici una din benzi, este pe o pozitie intermediara... dupa ce ai eliminat comutatorul de tot, refaci combinatia dorita cu niste fire. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Valori de 1...2.2uF/50V apar pe intrarea in preu, am intalnit chiar 2.2/100.Apropo de comutatoare...era de belea sa se strice unul din ala cu peste 20 pini, care comuta playback-recording in casetofoane. Sau unul din pick-up-uri. Link spre comentariu
gabiunu Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Pot fi valori diferite, in functie de calculele proiectantului. Pot sa fie si de 0.47uF sau 4.7uF, etc. . Legat de tensiune, eu cred ca este vorba mai mult de economie si ergonomie... aceleasi capsule pentru mai multe valori. Cresc capacitatea dar scad voltajul... si invers...perfect legal si teoretic. De obicei, astfel de comutatoare sunt irecuperabile. In cazul de fata propun sa fie trecut pe FM, cu toate ca avand net la dispozitie, deci radiooFM online, nu vad rostul. Pe AM oricum nu se prind prea multe din cauza virusilor pe RF de la calculatoare, alimentatoare telefon, Hub, Swich, imprimante si , mai nou, sursele pentru becuri economice sau led-uri. Link spre comentariu
gerbil Postat Mai 21, 2013 Autor Partajează Postat Mai 21, 2013 Stiu ca radio este si pe net, in ziua de azi avem si pe telefon nu e vorba de asta, pur si simplu de ocupat timpul cu ceva deoarece nu am ce face.Am deztepenit butonul dar tot face figuri. In sensul ca nu prinde nici un post, sau doar unul cu purici pe AM. Daca apas pe buton intr-o anumita pozitie incepe si prinde. Vad ca are 3 benzi, daca una e Am si una FM care e a treia? Cum il pot pune definitiv pe FM? Probabil trebuie un scurt intre doi pini de la buton dar nu stiu care sunt. Link spre comentariu
AlinEX Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 pai in principiu pot fi doua benzi pe AM si anume LW(low wave sau unde lungi) si MW(medium wave sau unde medii)! ca sa fixezi doar pe FM, ar trebui sa pui comutatorul in pozitia respectiva, si sa faci scurt intre pinii corespondenti pozitiei FM! identifica si tu contactele si lipeste permanent pe cablaj in dreptul lor!spor la treaba! Link spre comentariu
gabiunu Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Cam asa ar arata comutatorul in cele trei pozitii:[attachment=0]SW2.jpg[/attachment] Este reprezentat doar un singur rand de pini, dar este valabil si pentru celalalt. Link spre comentariu
AlinEX Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 pai vezi cum ar venii in pozitia FM si lipeste cu fire pe cablaj niste punti intre pinii respectivi! Hai ca este simplu! practic faci niste scurturi intre pini comutatorului care sa corespunda cu pozitia cursorului din interiorul comutatorului Link spre comentariu
gerbil Postat Mai 22, 2013 Autor Partajează Postat Mai 22, 2013 O, of si iar of. Si-a bagat nasul unde nu i-a fiert oala varul meu in timp ce nu eram aici. A scos el butonul de pe placa cu totul, s-au dus naibii unele lipituri. Din poza de la voi pt FM ar trebui lipiti pinii 1 cu 2 si 5 cu 6 pe ambele parti. Problema e ca unele puncte unde au fost lipiturile nu stiu unde duc o pentru ca nu au traseu. Se mai poate face ceva, sa fac lipiturile in alte parti pe placa sau e bun de gunoi? Asa e cand se baga altii aiurea in tramvai, eu nu vroiam sa scot butonul, vroiam sa fac doar lipiturile cum ati zis voi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum