Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Salut!

Vizitator parallel

Postări Recomandate

Vizitator parallel

Salut sunt nou si am o intrebare importanta(pt mn): Am un panou din ala vechi cu 4 sigurantze pe el scrie monofazic 500V 20A parca nu sunt sigur (nu pot verifica acm), ideea e ca am doar 2 sigurante si nu e din ala = doua(sunt pt prize) doua(sunt pt becuri-intrerupatoare) nu functioneaza si unele si altele acm intrebarea mea cum afecteaza chestia asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• jokerul verde

1

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Probabil are si iluminatul si prizele legate pe doua sigurante. Celelalte doua or fi anulate/suntate.Ar trebui sa cheme un electrician sa-i refaca tabloul cu sigurante separate pentru prize si iluminat.Ar fi foarte buna si o siguranta diferentiala, macar de 0,3A daca nu de 30mA.

Link spre comentariu
Vizitator parallel

da merg cu doua sigurante(doar atat am tre sa mai caut doua)am loc de 4 oriunde le-as muta sus jos stang dreapta merg si prizele si becurile, eu am nevoie doar de prize, poate sa-mi arda? am un frigider in priza! sau afecteaza puterea in vreun fel?

Link spre comentariu

Nu-ti afecteaza puterea in niciun fel, dar daca se arde una din cauza unui scurtcircuit la fierul de calcat de exemplu, vei ramane si fara lumina, bajbaind in intuneric dupa siguranta. Roaga un electrician sa-ti separe circuitul de iluminat de cel de prize.Si pune sigurante automate serioase, Schneider sau Merlin-Gerin de exemplu, nu facaturi de 4 lei ca o sa-ti pice dupa un timp fara sa ai niciun defect.Pe iluminat pui de maxim 6-8A si pe prize 20A.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări