vdingo11 Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Buna ziua.Am afara un bec care este intr-un glob ca cel din imagine (asta ca sa va dati seama de modelul conectorului) si a carui parte suport este prinsa in zid.Eu pe o perioada de 2-3 saptamani trebuie sa prelungesc acest bec in alta parte.Ca sa leg firele ar trebui sa dau jos suportul cu dulia (este unul rotund destul de mare) fapt ce va necesita ulterior niste reparatii ale tencuielii.Stiti daca exista vreun conector care sa fie infiletat in dulia unui bec si din care sa plece un fir? Daca da cum se numeste.Aceasta solutie mi se pare cea mai comoda si care imi permite sa revin ulterior la becul cu glob fara nici o munca suplimentara.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
worker Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 poti sa-l confectionezi singur.O varianta care a fost aplicata de mine, citita intr-o carte din copilarie poate fi din fasungul unui bec normal, ii scoti sticla si lipesti firele pe interior dupa care introduci un interiorul fasungului o bucata de lemn (coada de matura) lunga de 5cm.O alta varianta folosesti fasungul unui bec economic cu carcasa de plastic si scoti firele dupa ce elimini tubul si electronica.In fine se gaseste si de cumparat un adaptor de la fasung la stecher si costa sub 5 lei.Dar sunt slab calitative, am incercat mai multe modele si niciunul nu m-a multumit.Eu am unul construit artizanal. Link spre comentariu
vdingo11 Postat Mai 16, 2013 Autor Partajează Postat Mai 16, 2013 poti sa-l confectionezi singur. ii scoti sticla si lipesti firele pe interior dupa care introduci un interiorul fasungului o bucata de lemn (coada de matura) lunga de 5cm.Si acest lemn il gauresc la mijloc ca sa introduc noul cablu de prelungire?Care este rostul acestul lemn? Link spre comentariu
worker Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 de izolator si maner pentru a infileta fasungulDa se poate gauri sau in partea in care intra in fasung i se face o fanta prin care se introduce firul.Pentru a sta ferm se poate turna ceva adeziv (baton siliconic sau poxipol) Link spre comentariu
vdingo11 Postat Mai 16, 2013 Autor Partajează Postat Mai 16, 2013 Am inteles rolul lui dar acum trebuie sa ma lamuresc la modul de fabricare:1. sparg globul de sticla2. in interior sunt 2 fire groase si doua mai subtiri(mai pe mijloc) Banuiesc ca cele subtiri se inlatura iar firul de legatura se va lega la cele doua fire groase. Acum intreb si daca partea de sticla din mijloc in care sunt prinse cele doua fire groase si subtiri se inlatura? Link spre comentariu
worker Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Intocmai totul se elimina.becul nu este nevoie sa il spargi.Incalzesti fasungul cu o lampa de gaz si se desprinde balonul, inlaturi firele si lipesti altele noi.Vezi ca trebuie decapat bine sa poti lipi pe interiorul filetului firul.Pastila aceea centrala care este cositorita are o gaura in ea pe unde poti trece firul.Totul spune de la sine.Daca distrugi becul si o coada de matura nu e mare pierdere.Problema mare este ca va lucra sub tensiune.Asadar mare atentie la detalii. Link spre comentariu
pannovy Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Exista pe la tarabele din piete, la cei cu electrice, niste fasunguri care au si priza si ramane si becul Iti faci un faci un prelungitor si gata. Singurul inconvenient e ca nu mai poti lasa abajurul cuplat, fasungul adaptor te coboara vreo 10 cm si nu e nici scump. In trecut se cumpara de pe la rusi, si il foloseai prin hotelurile de 1- 2 stele unde nu existau prize in camere. Link spre comentariu
vdingo11 Postat Mai 16, 2013 Autor Partajează Postat Mai 16, 2013 Dar de ce trebuie sa inlatur acele fire. Nu este mai bine sa inlatur doar balonul, las portiunea centrala care este din sticla si leg cele 2 fire de la bec de cablu. Apoi izolez firele si bag totul intro bucata de teava de plastic. Este vreo problema daca ma leg de firele existente si nu le inlatur definitiv? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Nu prea poti infileta o dulie cu un bat de sticla + 2 sarme la mijlocSi daca il infiletezi, la desfiletat e si mai greu Link spre comentariu
vdingo11 Postat Mai 20, 2013 Autor Partajează Postat Mai 20, 2013 Am gasit deja aceasta piesa si la mine in oras dar vreau sa va intreb urmatorul lucru: eu scot becul pe care il am acum (nu il folosesc cat am nevoie de prelungire), pun acest conector si merg cu un fir lung de 18 m unde va veni un alt bec (doar un bec nimic altceva)Deci eu pe acest tronson voi avea tot un singur bec. Aceasta prelungire de 18m poate avea vreun efect negativ asupra instalatiei (supraincarcare, etc datorata prelungirii distantei)?Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 20, 2013 Partajează Postat Mai 20, 2013 Nu.............................................. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2013 Partajează Postat Mai 20, 2013 Mai bine montezi o priza antigron langa corpul lampii. Link spre comentariu
vdingo11 Postat Mai 20, 2013 Autor Partajează Postat Mai 20, 2013 Mai bine montezi o priza antigron langa corpul lampii.Pai ca sa montez o priza tot trebuiesc date niste gauri si nu are sens pentru ceva provizoriu.Nu..............................................Acest "Nu....." inseamna ca nu vor fi probleme? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2013 Partajează Postat Mai 20, 2013 Priza antigron poate fii prinsa cu o brida de corpul lampii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum