Jacobs Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Sall. Am vazut mai multe scheme in care un potentiometru este legat intr-un anumit fel dupa cum se vede si in imaginea de mai jos. Imi poate spune cineva va rog cum il leg in circuit. Stiu ca un potentiometru are cel putin 3 borne iar in imagine se vede ca este legat din 3 parti , trebuie cumva legat la 3 borne sau cum? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Mănăstire-ntr-un picior, ghici ciuperca ce-i ? 3 borne fizic, 3 borne pe schemă, care-i problema ? Şi vă rog INSISTENT să vă schimbaţi URGENT avatarul, deoarece eu îl utilizez de foarte mult timp ! Link spre comentariu
ratza Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Legi toţi pinii de la potenţiometru, după cum arată schema. P.S. Legat de avatare, doar atîta zic: a cerut cineva acordul celui care a făcut GIF-ul respectiv? Mă gîndeam eu că nu. Nimeni nu poate avea pretenţia ca cineva să-şi schimbe avatarul, doar pentru că el îl foloseşte de mai mult timp. Link spre comentariu
Tita Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Uite aici o poza cum trebuie ..: Link spre comentariu
Marian Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 ON: Stiu ca este sectiunea incepatorilor, totusi... parca prea se adevereste zicala amintita de @cristian_draghiescu, adica practic imaginea iti scoate ochii, si cand te apuci de domeniul asta ar trebui totusi sa ai macar o oaresce inclinatie spre el si evident asta ar presupune un bun spirit de observatie, deoarece nu-i nevoie sa fii electronist priceput sa-ti dai seama ce-i de facut acolo...OFF: In ciuda faptului ca boss poate are totusi dreptate si nu exista notiunea de proprietate asupra unui gif decat in masura in care este creatia ta, totusi... pana la urma ar trebui sa existe si notiunea de bun simt, motiv pentru care m-as declara solidar cu @cristian_draghiescu, dumnealui foloseste intr-adevar de foarte mult timp acel avatar si macar bunul simt ar trebui sa impiedice sfidarea unor notiuni elementare de respect fata de un utilizator. PS: daca am suparat pe careva imi cer scuze. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 @ratza:Eu consider că un avatar reflectă (sau cel puţin aşa ar trebui)într-o anumită măsură personalitatea celui care îl utilizează, deaceea l-am şi ales la vremea respectivă. Sunt convins că veţigăsi un corespondent între acesta şi o mare parte a postărilormele.Aici nu e vorba despre "dreptul de autor", ci despre un bun-simţelementar. Nu înţeleg de ce l-aţi amintit pe primul în detrimentulcelui de-al doilea. Fapt care, sincer să fiu, m-a dezamăgit nespus.Îi mulţumesc domnului @marian pentru înţelegere şi îmi cer scuzepentru off-topic. Link spre comentariu
Jacobs Postat Mai 15, 2013 Autor Partajează Postat Mai 15, 2013 Mănăstire-ntr-un picior, ghici ciuperca ce-i ? 3 borne fizic, 3 borne pe schemă, care-i problema ? Şi vă rog INSISTENT să vă schimbaţi URGENT avatarul, deoarece eu îl utilizez de foarte mult timp ! o sa il schimb , imi cer scz daca te-a deranjat asta. Va multumesc tututror pentru raspunsurile date! Link spre comentariu
ratza Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Aici nu e vorba despre "dreptul de autor", ci despre un bun-simţelementar. Nu înţeleg de ce l-aţi amintit pe primul în detrimentulcelui de-al doilea. Fapt care, sincer să fiu, m-a dezamăgit nespus.Bunul simţ are legătură cu cererea permisiunii de folosire, deci e pe primul loc. Cerîndu-i altcuiva să-şi schimbe avatarul că eu mi l-am pus primul e o atitudine puerilă şi - din nou - o chestiune de bun simţ, care se regăseşte şi pe al doilea loc. Totuşi, mi-a plăcut forma elegantă şi voalată prin care aţi aruncat pisica peste gard. Mai are rost să amintesc şi de răspunsul dat la întrebarea cuiva care vrea să înveţe ceva (care, culmea, ţine tot de bun simţ)? Link spre comentariu
Marian Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Aici este vorba despre un simplu fisier .gif, nu cred ca incape in discutie notiunea de drept de autor indiferent de situatie, sa ma explic si de ce. Sunt mii, probabil chiar sute de mii de astfel de gifuri ( asazise animatii ) care circula pe net prin tot locul, cei care le-au creeat au facut-o tocmai pentru a le urca pe net unde evident ca se expun riscului inevitabil de a fi copiate si de altii, mi s-ar parea ridicol chiar creeator de astfel de fisiere sa fii, sa pretinzi drepturi de autor, devreme ce vrei ca munca sa iti fie in siguranta si sa te bucuri numai tu de ea, atunci nu o mai urci pe net, este cat se poate de simplu si elocvent, din acest motiv consider ca @cristian_draghiescu nu a gresit cu nimic, pe de alta parte mi se pare normal sa ceara sa nu i se copieze avatarul aici, pe forumul asta, pana la urma acel gif, sau mai bine zis imaginea ce-o afiseaza, reprezinta oarecum personalitatea cuiva ca de asta ne alegem de cele mai multe ori un avatar, ca sa trimitem un mesaj subliminal despre noi insine, si dupa cum vad @Jacobs este de acord cu ideea asta devreme ce a sters/modificat acel avatar si si-a mai cerut si scuze ( pentru asta eu unul nu pot spune decat jos palaria pentru dumnealui ). Toate cele bune. Link spre comentariu
Tita Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Mănăstire-ntr-un picior, ghici ciuperca ce-i ? 3 borne fizic, 3 borne pe schemă, care-i problema ? Şi vă rog INSISTENT să vă schimbaţi URGENT avatarul, deoarece eu îl utilizez de foarte mult timp ! o sa il schimb , imi cer scz daca te-a deranjat asta. Va multumesc tututror pentru raspunsurile date!OFF Topic:Puteti pune o poza cu voi...ca reflecta personalitatea!Eu mi-am pus o poza cu motanul meu Nu inteleg ce atata tam-tam pentru un avatar.... ? ...se poate schimba in 5 secunde! P.S nu mai recurge la prescurtari de genul"scz..bn...nuj" iti inchide topicul(stiu din propria experienta! ) Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Domnule ratza, În primul rând, trebuie să ştiţi că nu m-am înscris pe acest forum pentru "a arunca pisici peste gard", precum afirmaţi dvs. În legătură cu acea "atitudine puerilă" de care aţi pomenit, cred că nimănui "nu i-ar cădea bine" să-şi vadă copiat un avatar. Explicaţia este simplă, avatarul este parte integrantă a profilului personal al fiecărui membru. Acest fapt este atât de evident încât nu văd ce discuţii ar mai putea avea loc pe această temă. Domnul @marian a înţeles perfect simbolistica acestuia. Mai are rost să amintesc şi de răspunsul dat la întrebarea cuiva care vrea să înveţe ceva (care, culmea, ţine tot de bun simţ)? M-aţi întrebat, aşadar încerc să vă răspund. Mănăstire-ntr-un picior, ghici ciuperca ce-i ?3 borne fizic, 3 borne pe schemă, care-i problema ? Nu ştiam că această veche zicală populară poate jigni, la vârsta mea aflu abia acum de acest lucru de la dvs. Ce anume consideraţi că e lipsit de bun-simţ în răspunsul meu de mai sus ? Nu inteleg ce atata tam-tam pentru un avatar Vei înţelege când vei fi mai matur, acum încă eşti un adolescent. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Stiu ca un potentiometru are cel putin 3 borne iar in imagine se vede ca este legat din 3 parti , trebuie cumva legat la 3 borne sau cum Cursorul e pinul din mijloc. Carcasa lui e bine s-o pui la masa (minus). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum