Vizitator alexfrance Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Buna ziua,Caut o posibilitate de a reduce intensitatea sunetului sistemului de alarma anti-incendiu si m-am gandit sa va intreb, daca aplicand un potentiometru (de volum sau ce o fi recomandat), s-ar putea controla nivelul sunetului ?Am in fiecare incapere (3) cate un difuzor, iar cand se declanseaza alarma in bloc, suna infiorator - se aude pana-n China.Considerand ca acest sunet este la "maxim" care ar fi valoarea potentiometrului ? ( respectiv a potentiometrelor aplicate la fiecare difuzor – tre`sa le reduc toate trei, separat, dar discutam pentru unul singur ) .Descriere "modul" - ceea ce am gasit eu in spatele difuzorului aplicat sus, pe perete : 1) tensiune de 13 V.c.c la intrare,2) apoi cred ca e o rezistenta (are forma unei pastile, guma de mestecat Excel, cam 1cm x 0,5cm x 0,2cm de culoare maron-brun) legata "in serie" pe firul de "plus" - nu-i pot vedea valoarea – e ascunsa si lipita intr-un locas de plastic pe sasiul difuzorului, * inainte de rezistenta sunt 13 V.c.c iar dupa 0 V.c.c. 3) un trafo mic (pe care scrie doar PT.NO.TR-014) lipit pe plasticul fixat pe sasiul difuzorului in care intra ambele fire “-“ si “+” de dupa rezistenta deci, 0 V.c.c ;4) din trafo ies doua fire negre care sunt conectate la “-“ si “+” ale difuzorului ;5) pe difuzor este scris : Speaker Coil Impedance 8 Ohm, Power Taps : 0,25 W ; 0,5 W ; 1,0 W ; 2,0 W ;Asta e descrierea si e valabila pentru toate cele trei camere . 1) Se poate fixa la fiecare difuzor un potentiometru ?2) Care ar fi valoarea recomandata ? Ce tip de potentiometru recomandati ?3) De ce ar trebui sa tin cont cand conectez potentiometru ?4) Care ar fi pozitia – locul recomandat in cadrul « modulului » ?5) In timpul "lucrarilor" pentru eventuala instalare a potentiometrelor, se poate declansa o alarma din cauza mea ( intreb de la partea electronica : inchidere - deschidere circuit general, etc ? Ce risc este ?6) Alte recomandari ?Multumesc, astept recomandarile ! Link spre comentariu
validae Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Cauta un difuzor de radioficare vechi si desfa-i potentiometrul. Daca nu gasesti asa ceva, cumpara potentiometre de 100 Ohmi bobinate si inseriaza-le cu difuzoarele.Desfaci un fir dintre transformator si difuzor si inseriezi potentiometrul de 100 Ohmi. Dupa aceea poti regla convenabil puterea alarmei.Apropo, acea piesa dinaintea transformatorului, nu e o rezistenta, e un condensator.El separa componenta continua, permitand doar semnalului audio sa treaca. Link spre comentariu
salsa Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Am in fiecare incapere (3) cate un difuzor...Presupun ca in casa intra un singur fir care este distribuit la cele 3 difuzoare. Eu as inseria o rezistenta inainte de distribuitor. Eventual 2-3 rezistente cu valori diferite, selectabile cu un comutator cu mai multe pozitii. E mai ieftin si daca pui mai multe scapi de o gramada de teste ca sa gasesti valoarea potrivita. Link spre comentariu
Vizitator alexfrance Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Multumiri pentru recomandari lui Validae si lui Salsa ;Ma pun pe cautat si instalat .Apropo - se poate instala, in serie, potentiometrul de 100 Ohmi pe oricare fir ( "+" sau "-" ) ? Multumesc inca odata pentru amabilitate si recomandari ! Link spre comentariu
binox Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Cred ca ar fi mai bine sa faci niste poze cu acel "difuzor" sa vedem exact despre ce este vorba.Alarmele de incendiu pot fi de mai multe feluri. Daca e vorba de sirene ale sistemului de detectie incendiu ar fi bine sa nu umbli la ele pt ca sunt echipamente ce trebuie sa respecte anumite standarde si interventia neautorizata este ilegala(teoretic). In functie de importanta obiectivului si a contractelor in vigoare o astfel de interventie poate genera o gramada de complicatii. In caz de necaz firmele de asigurari se leaga de orice chichita ca sa nu plateasca. Link spre comentariu
Vizitator alexfrance Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 E un dif. simplu si cu descrierea facuta anterior ; iar de restul, cele explicate de tine, sunt aproape exacte ; e un imobil de apartamente ; iar legat de importanta obiectivului - e apartamentul nostru ; contractele - cele de asigurari exista si ele ; cam asta e ; Link spre comentariu
validae Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Leaga linistit potentiometrul de 100 Ohmi pe oricare fir de la difuzor si regleaza-l la un sunet suportabil. Link spre comentariu
binox Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Dupa cate scrie pe transformatorul difuzorului acesta are mai multe prize de putere. Ai putea sa reduci volumul doar prin schimbarea prizei la care este conectat , asta in cazul in care nu este deja conectat la cea mai mica, cea de 0.25W. La unele transformatoare exista chiar si un comutator cu mai multe pozitii , cate una pt fiecare priza de putere(power tap), la altele trebuie sa schimbi conexiunea.Mai exista sansa ca doar eticheta sa fie de la un transformator cu mai multe prize iar transformatorul in realitate sa aiba doar una, caz in care ramane valabila doar varianta deja propusa, cea cu potentiometru. Link spre comentariu
Vizitator alexfrance Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Mulțumesc tuturor pentru sfaturi, recomandări si amabilitate ;Săptămâna viitoare ma apuc de treaba ; Eventuale noutăți, doar când va mai suna alarma și pot avea o idee ;Special`s thanks for Validae !Numai bine tuturor ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum