Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Control Triac in PWM

Cilibiu

Postări Recomandate

O varianta ar fi sa alimentati doar cu o singura punte, cea notata acum cu BR2 iar la +ul ei mai conectati o dioda si un condensator pentru alimentarea realizata acum cu BR1.Nu vad rostul BC-ului deoarece este configurat ca repetor deci in emitor obtineti tensiunea din baza(5V - caderea pe jonctiune).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

22

• miron1947

15

• em2006

4

• Ionut Pavel

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ok, bun pana aici, dar mosfetul poate sta deschis si 5 minute, are codesatorul atat energie sa tina alimentat tot montajul? PWM-ul intra atunci cand se apropie de temperatura setata.

Link spre comentariu

mosfetul poate sta deschis si 5 minute, are codesatorul atat energie sa tina alimentat tot montajul?

Depinde de capacitatea condensatorului si consumul montajului(de comanda).Eu nu vad o diferenta intre desenul anterior cu - ul puntilor comun si cel de acum, poate gresesc.
Link spre comentariu

Pai condesatorul este de 470uF, nu pot baga mai mare ca numi incape in carcasa, iar tot montajul consuma cam 200mA. Deci insuficient.Eu maine nu am ce sa modific prea mult, doar tai 2 trasee si modific actionarea mosfetului, nu umblu in integritatea montajului. Mai ales ca e facut pe cablaj test este foarte usor de modificat, pana acum am avut montajul modificat de vreo 5 ori (doar trasee).

Link spre comentariu

N-am avut rabdare sa citesc textele, dar vad o schema in care un apar 2 punti redresoare alimentate din 2 prize din secundarul aceluiasi traf. Asta nu se face! Analizati sch sa va lamuriti.

Link spre comentariu

Nu sunt,(sunt fizic) puntea BR1 este inseriata cu rezistenta de la letcon, daca letconul nu e, nici punte "nu mai e", si explica de ce nui bine.

In ultima schema psotata, totul e ok,si pot garanta ca va functiona.

@em2006 Explica-mi si mie "Asta nu se face! Analizati sch sa va lamuriti."

De ce am postat aici??? sunt intepator nu? e astept sa fiu scos din ceata daca eu nu pot face asta.

N-am avut rabdare sa citesc textele, dar vad o schema in care un apar 2 punti redresoare alimentate din 2 prize din secundarul aceluiasi traf. Asta nu se face! Analizati sch sa va lamuriti.

Am zis mai sus, doar UNA e alimentata, cealalta e de "trecere".

Postarea asta nu ma ajuta cu nimic, pe tine cu ce te ajuta?

Restul posturilor chiar miau fost de ajutor, dar a ta chiar nu ma incalzeste, ci mai rau, ma baga in ceata.

Link spre comentariu

In ultima schema psotata, totul e ok

Pai fata de prima singura modificare este configuratia BC-ului, in rest, conexiunea dintre minusurile puntilor este la fel, doar ca ati desenat-o in dreapta puntilor.
Link spre comentariu

...Eu nu vad o diferenta intre desenul anterior cu - ul puntilor comun si cel de acum, poate gresesc.

Diferenta e esentiala, daca blocul acela in care intra 24v si ies 12v este cu separare galvanica. In felul acesta mai drege busuiocul si suplineste LIPSA de separare galvanica pe care ar fi trebuit sa o asigure transformatorul, si asta o facea daca infasurarile de 18VAC si 24VAC erau separate, si nu avand un punct comun. E lesne de observat ca in varianta gresita aveam punct comun pe secundar trafo, punct comun pe alternativ punti, punct comun pe minus punti. De aci venea beleaua.
Link spre comentariu

Daca citeai si ce am scris era si mai bine.

....Initial in loc de 7812 am o sursa DC-DC converter TRACOPOWER, de la 24V la 12V separata galvanic.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări