Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizare sursa

gerbil

Postări Recomandate

As dori sa alimentez un hard extern, am inteles ca as avea nevoie de 5V stabilizati si minim 1A. Am prin casa doua adaptoare/surse din acelea chinezesti cu mai multe voltaje de la 1.5V la 12V dar am inteles ca acestea nu ar fi stabilizate. Am unul mai nou de 600mA si unul mai vechi Satellite de 1A pe care l-a folosit la o orga yamaha ( apropo orga yamaha de ce merge cu acest adaptor fara sa fie stabilizat ? ). Am cautat pe internet si am vazut ca ar trebui sa folosesc un 7805. Am prin casa niste surse pc cu diferite defecte pe care nu le mai pot folosi in pc, am sanse sa gasesc un 7805 prin ele? Sau macar ceva echivalent ? Stiu ca sursele pc sunt stabilizate sigur. Am demontat una, am scos aproape toate piesele de pe ea dar totusi nu am gasit nici un 7805, doar ce se vede in poza. Este vreunul dintre acestea cumva vreun echivalent ?

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gerbil

5

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator andreimihai3

Acolo ai diode Schottky si un tranzistor. 7805 disipa cam mult pe el de la 12V, mai bine ai incerca cu un LM2576 care e step-down de 3A. Cauta pe forumuri la vanzari, sunt surse 12V, chiar 5+12V si pe la 20lei! Cu traf pe 50Hz ti-ar trebui ceva la minim 2A, si daca pui si radiatorul pentru 7805 iese destul de mare montajul. 7805 nu gasesti in sursele PC, cel putin cele actuale.Cu un traf 12V/1A poti face insa o sursa pentru HDD-uri 2.5" alimentate la 5V care au si mufa alimentare. Asta iti permite un cablu USB de 1.8m, HDD-ul fiind alimentat din sursa si nu prin USB. Parerea oricui cred, nu merita sa strici sau sa risti un HDD de sute de lei pentru un montaj de cativa lei.

Link spre comentariu

Problema e ca am un Powerbook G4 pe care nu merge absolut nici un hard extern de 2.5". Am citit pe forumuri externe si se pare ca laptopul fiind de generatie mai veche, nu are putere sa duca un hard ( probabil amperajul este sub 500mA ). Am un cablu in Y, am sectionat cablul pentru a ajunge la fire, am taiat firul rosu ( alimentarea de 5V ) care duce la hard ca sa nu se mai alimenteze din laptop si am alimentat cu o sursa de pc de proba si merge fara probleme. Dar va dati seama ca e incomod sa stai cu ditamai sursa pt un hard extern pus la laptop, mai ales daca pleci pe undeva nu te cari cu sursa de pc dupa tine. Si incerc sa gasesc o solutie mai mica. Apropo de ce sursele/adaptoarele astea universale nu sunt facute si ele stabilizate ? Orga yamaha sa inteleg ca nu are nevoie de stabilizare de merge cu un astfel de adaptor ieftin ?

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Nu-i indicat sa pui alimentarea de 5V direct pe cea din USB. Rack-urile ca si hub-urile USB au o dioda sau chiar o mica stabilizare http://circuitremix.com/images/209/5.jpg Aici stabilizarea e din 5V de la USB-ul 3.0, n-am gasit alta poza.

Adaptoarele universale au o stabilizare prin bucla cu optocuplor dar fara sarcina scot cu 0.1-0.3V in plus. 12,00V nu gasesti nici in sursele PC, se admit zeci de mV +/-. Am avut o orga Roland, avea sursa 12V/3A ca la netbook-uri, compacta si bine dimensionata. Orga oricum are stabilizatoare in ea, probabil 3,3 si 5V pentru procesor iar cei 12V vin direct pe amplif, care suporta tensiuni mai mari.

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Wow! Chestia cu comutatorii e faina, aia-s de 3A, pare DIY hubul ala :da Poa sa tina, poa sa nu, depinde ce-i inauntru. Am un hub A4Tech cu alimentare 5V/2A dar nu suporta 2 HDD-uri, desi unul trage 0.85A, celalalt 0.55A. Insa un HDD si mouse, tastatura, stick-uri duce.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări