Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cablaj gaurit proiect

Vizitator i8086

Postări Recomandate

Vizitator i8086

Buna seara,Am de facut un mini-proiect si as dori sa va cer sfatul. Trebuie sa realizez un montaj pe cablaj gaurit cu o schema reprezentand un circuit electronic. Schema ar trebui sa fie un amplificator cu reactie negativa sau un oscilator rc. Dilema (mentionez ca sunt la prima tentativa de a realiza practic un astfel de montaj; pana acum am facut doar probleme cu pixul pe hartie) este legata de modul in care se vor conecta componentele. Placa din cate observ la o cautare cu google( nu stiu daca am voie sa postez link- a nu face reclama) este deja gaurita. Deci, cum le conectez intre ele componentele? Banuiesc ca nu se foloseste pistolul de lipit... Multumesc anticipat. PS: este la fel ca in cazul unui breadboard?(...)am nevoie sa cumpar fire de legatura? stiu ca suna cam ..., dar sunt incepator

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leo 17

2

• adicontakt

1

• Ticu

1

Top autori în acest subiect

Vizitator i8086

gasesti cablaj gata gaurit iar ca si conectiuni le faci cu fludor,fara fire de legatura

Multumesc pentru raspuns.PS: Un sfat? am nevoie de patent, sau ceva ajutator?
Link spre comentariu

ia un letcon ieftin [8 lei ] si fludor [ 3m -2 lei] plus componentele electronice si nu mai ai nevoie de altceva [ si schema electronica ] si spor la treaba :da

Link spre comentariu
Vizitator i8086

ia un letcon ieftin [8 lei ] si fludor [ 3m -2 lei] plus componentele electronice si nu mai ai nevoie de altceva [ si schema electronica ] si spor la treaba :da

Inca o data va multumesc.Va doresc o seara buna!
Link spre comentariu
Vizitator i8086

Mai am o intrebare. Daca am o schema, cand cumpar rezistoarele, condensatoarele, si tranzistorii, ma uit sa se potriveasca cu valorile din schema (ex; R4=20Kohm.)?. Pentru tranzistori, mai trebuie sa tin cont de anumite aspecte? In schema am VBE=0.6V, npn. Am gasit unele care au insa 0.7...

Link spre comentariu

VBE este tensiunea pe jonctiunea Baza-Emitor polarizata direct. La toate tranzistoarele cu siliciu este 0,6...0,7 Volt, in functie de curentul la care se face masuratoarea. Deci asta nu este o problema.

Uite un exemplu de foaie de catalog pentru un trazistor uzual http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... C337_3.pdf unde gasesti toti parametrii.

Ar trebui sa te uiti la tensiunea VCEO maxima suportata (sa nu o depasesti in montajului tau), curentul maxim Ic (sa nu ai curent mai mare in schema ta) si puterea maxima suportata Ptot (la fel, sa nu o depasesti). Iar pentru lucru la frecvente mari, asigura-te ca nu depasesti frecventa de tranzitie fT.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări