Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dezaburire busita

ionut20

Postări Recomandate

Salutare,Am o dacie din '93, si in ultima luna a fost la "preparat" adica, toata tablarimea refacuta, praguri noi, o usa noua, aripa noua ... interior nou, bare etc etc , vopsit etc etcProblema e ca la vopsire, parbrizul si luneta au fost scoase si cu ocazia aia s-au schimbat si garniturile invechite, dar a aparut o problema :(, la scoaterea lunetei, baietii de la atelier nu au scos bornele de pe dezaburire, si in concluzie, una a iesit singura cand au tras luneta afara, dar cealalta sa desprins cu tot cu papucul de pe gream, adica conectorul dezaburirii care era prins pe geam, asa ca acu nu am cu ce sa il prind la loc, asa ca please HELP, ca vine iarna :DCu ce sa prind inapoi papucul pe geam....? Cu fludor nu merge, nu am incercat, dar nici nu m-ar tenta sa pun pistolul de lipit pe sticla, in plus e si pozitia aiurea :(( , asa ca mi-ar trebui un adeziv, lipici, ceva care sa fie bun conducator de electricitate. ... .Ceva ideei ar fi bine venite ... ca nu vreau sa schimb luneta pt o dezaburire nenorocita....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

8

• Abram Burel

2

• Bala

2

• madkat

2

Top autori în acest subiect

Ai de îndeplinit 2 sarcini:1. Lipirea pe geam a "limbii" în care intră "papucul" - asta se face cu un adeziv care are priză la sticlă (că la metal nu-i problemă); poţi folosi unul special (de exemplu, cele ce se folosesc pentru lipirea pastilei oglinzii retrovizoare) sau să încerci unul mai... universal; nu uita însă să verifici temperatura la care "ţine" lipiciul respectiv; nu ar strica să fie peste 70 de grade; înlătură cu grijă orice exces de lipici dinspre partea cu cablajul de dezaburire2. Refacerea "conexiunii" electrice - "limba" era în mod normal lipită/sudată de o parte a rezistenţei de dezaburire; bănuiesc că şi aia a fost puţin smulsă; netezeşte cât mai bine marginile şi lipeşte "limba" cât mai aproape de marginea cablajului de dezaburire; aruncă o privire pe forumul dedicat maşinilor de marca pe care o posezi şi caută o ochestie numită "puţă de sticluţă" (fără diacritice :) ); vezi de unde faci rost de substanţa aia; n-aţ putea să jur, dar am impresia că am văzut şi pe la super.market-uri în zona de Bisson-i sau similare; pensulează în zonă câteva straturi (nu strică să faci o "mască" din bandă adezivă, nu scotch, ci bandă d-aia albă folosită la "mascare" pentru vopsiri)Cam asta :)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

eu am reusit la o dacie break sa lipesc cu pistolul de lipit acea clema...Am venit cu pistolul de lipit (foarte incins si cu mult cositor pe varf) si dupa ce am dat cu flux pe geam am reusit sa prind papucul. Am vazut insa ca nu tine pe geam, l-am dezlipit si apoi cu lipici l-am lipit direct pe geam dupa care l-am si cositorit.A iesit perfect desi lipitura nu arata prea grozav :smt005 (mai erau colturi de cositor insa nu am vrut sa tot incalzesc/racesc acea parte a geamului)

Link spre comentariu

asa am sa incerc si eu zilele astea, caci nu am gasit nicaieri solutie de argint si oricum din cate am inteles e destul de scumpa asa ca :axe: si cum diminetile au inceput sa fie friguroase, ma pun pe lipit :Dca lipici pt lipit clema de luneta ce sa folosesc ? super glue e varza la lipirea de luneta ... am lipit de vro 10 ori un stop central pe geam, si cand se umezea de la condens ... pica :toimonster: in cele din urma am cumparat tija filetata si am prins altfel stopul, de placa de la bancheta.

Link spre comentariu

Caută lipici special pentru lipit ceva pe geam. Ăsta este mai scump (poate să fie ceva de genul 10-15 RON tubuleţul de 3g), dar e pentru aşa ceva. Ia dintr-un magazin cu raion dedicat pentru lipiciuri. Vei găsi sigur aşa ceva în familia Bison şi mai e o firmă, dar îmi scapă acum.Este utilă în faza de lipire "electrică" şi preîncălzirea zonei (inclusiv a geamului) cu un pistol cu aer cald sau măcar un feon pus pe maxim. Şi lăsatul în soare ajută, dacă "arde" ceva-ceva.

Link spre comentariu

Eu l-am lipit cu un silicon de baie. MI-am lipit la WC bazinul cu un astfel de silicon si mi-a mai ramas pe fund un pic (pe fundul tubului). :weedman: Are o foarte buna aderenta la sticla. Si dupa ce s-a uscat ( cred cam 12 ore) am trecut la cositorit.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

de lipit nu am mai lipit clema :d de teama sa nu busesc luneta cu totul, dar, spre uimirea mea, am gasit aici la un mag aproape de mine, luneta noua cu 90 de lei :smt007 si cu dezaburire funtionala of course :snakeman: ... cand in acelasi magazin, solutia de 2 grame pt reparat dezaburirea costa 65 lei :smt005 sa intors lumea pe dos :rolleyes: .. asa ca mai umpic si am luneta noua.Sa vedem cum facem cu chederul, care e nou dar cred ca nu e refolosibil, asa ca mai 29 de lei o garnitura noua.Acu intrebare de baraj ... unde gasesc eu luneta de Dacie 1310 ionizata :tonqe: si la ce pret. Cea cu 90 de lei e simpla.

Link spre comentariu

Sa vedem cum facem cu chederul, care e nou dar cred ca nu e refolosibil, asa ca mai 29 de lei o garnitura noua.

Da' cu chederul, ce ai? E al dracu' de refolosibil, asta daca nu-i crapat de la soare. Se monteaza cu sfoara in max. 3 minute.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări