Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

E810F punct static de funcţionare

Vizitator

Postări Recomandate

Mai jos în img. vedem un punct static de funcţionare E810F aberant în audiofrecvenţă , datele psf ia_0 Ua_0 provin din această simulare viewtopic.php?f=28&t=97874&start=720 (mă rog cei drept ug2 ceva mai mare 100V nu am găsit caracteristici de transfer pentru situaţia ug2 86V) în conformitate cu prezentarea grafică putem preciza uc_0=?! mă întreb dacă în aceste condiţii poate intra în discuţie un model ?! rog pe cei cu mai multă experienţa sa ne lămurească.Posibil cu un aşa punct static de funcţionare tubul în cauză să funcţioneze oarecum în regim dinamic ?! se poate interpretata teoretic? , se poate proba practic situaţia dată ?, simularea unei astfel de situaţii se va face introducând gunoi ?! sau trebuie determinări practice prealabile pentru a putea crea un model ?(cât de cât corespunzător) ,în determinările practice credeţi că se poate poziţiona tubul E810F în aşa un psf(ua_0=10,4V ,ia_0=21,1mA pentru ce valoare uc_0 ?!) ?!

post-18717-139829626138_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

2

• Kosmin

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mai jos în img. vedem un punct static de funcţionare E810F aberant în audiofrecvenţă , datele psf ia_0 Ua_0 provin din această simulare viewtopic.php?f=28&t=97874&start=720 (mă rog cei drept ug2 ceva mai mare 100V nu am găsit caracteristici de transfer pentru situaţia ug2 86V) în conformitate cu prezentarea grafică putem preciza uc_0=?! mă întreb dacă în aceste condiţii poate intra în discuţie un model ?! rog pe cei cu mai multă experienţa sa ne lămurească.

Posibil cu un aşa punct static de funcţionare tubul în cauză să funcţioneze oarecum în regim dinamic ?! se poate interpretata teoretic? , se poate proba practic situaţia dată ?, simularea unei astfel de situaţii se va face introducând gunoi ?! sau trebuie determinări practice prealabile pentru a putea crea un model ?(cât de cât corespunzător) ,în determinările practice credeţi că se poate poziţiona tubul E810F în aşa un psf(ua_0=10,4V ,ia_0=21,1mA pentru ce valoare uc_0 ?!) ?!

Este imposibil de stabilit un PSF,daca ne uitam pe schem siumlata cu acele coordonate (daca mai fortam si Ug2 la 86Vnu stiu ce va iesi!),avem in catod aproximativ 108mV,deci Ug1=-0.108V,caracteristicile acestu tub fiind "torsadate" la radacina,nu vad unde s-ar gasi acel punct de Ug1=-0.108V (!!!???).

Sunt unele tuburi cu aceasta arhitectura (conjugata) de caracteristici,insa se poate gasi o zona cat de cat liniara unde se poate stabili un PSF.

Matematic se poate realiza un model,"jongland" putin in acuatia N.Koren din simularea SPICE:

asa :(EXP((1/MU+V(3,4)/V(2,4))*KP) in loc de :E1 7 0 VALUE={V(2,4)/KP*LOG(1+EXP((1/MU+V(3,4)/V(2,4))*KP))},dar de data asta valabilitatea modelului este NUMAI in acea arie de functionare,practic,daca ar fi sa fim cinstiti,vorbim de un alt tub E810F realizat virtual de noi.

Deci,nu se poate stabili un PSF cu acele coordonate,parerea mea sau :"rog pe cei cu mai multă experienţa sa ne lămurească.",citat

Link spre comentariu

Raspund si eu chiar daca nu am prea multa experienta, daca se doreste neaparat functionarea in acea zona "gri" a graficului cred ca avand 2-3 surse reglabile de tensiune (stabilizate ar fi si mai bine) s-ar putea ridica mai in detaliu caracteristicile tubului in orice regim. Asta daca nu exista pe undeva un caracterograf care ar scuti din munca.Probabil ar trebui mutat PSF-ul intr-o zona mai liniara, si sa foloseasca mai multe etaje pentru a obtine acelasi castig in coditii mai rezonabile.Daca nu e cu suparare poate aflam si ce tub de osciloscop se vrea a fi pilotat cu schema respectiva.

Link spre comentariu

Mulţam de răspuns.

Câştig(45/0,5=90) poate exista Kosmin aşa cum se vede dacă utilizăm un psf cât de cât decent(ia_0=8mA ,ua_0=50V , -uc=1,75V) ,sigur se poate verifica şi un model în această situaţie nouă dar se pierde capatul superior 10mhz/-3db.

Aici download/file.php?id=42958&mode=view ce câştig putem preconiza/simula... cucu.

Ca să putem comanda şi în CC-gc E810F alimentăm catodul din sursa negativă în raport cu masă(1,75V reglabilă eventual funcţie de necesităţi)...

post-18717-139829626231_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Un punct static de funcţionare E810F ales special în "zona crepusculară" de transfer.

(să simuleze cine poate genera model E810F în zona dată).

"Liniar" până la dumnezeu şi o palmă mai sus tubul E810F în aceste condiţii.

post-18717-13982963477_thumb.jpg

post-18717-139829634788_thumb.jpg

Link spre comentariu

Un punct static de funcţionare E810F ales special în "zona crepusculară" de transfer.

(să simuleze cine poate genera model E810F în zona dată).

"Liniar" până la dumnezeu şi o palmă mai sus tubul E810F în aceste condiţii.

Exceptionala demonstratie!

Intr-adevar,in aceasta "zona crepusculara" aparatul matematic din simulare nu se "descurca",un matematician adevarat s-ar descurca gasind ecuatile pentru aceasta zona.

Imi pare rau ca nu stiu atata matematica,sau daca as fi stiut as fi lucrat la LTC,nu! :da

Felicitari dl.Vali,o demonstratie cu materialul clientului si care nu mai poate fi contestata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări