Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

triac Whirlpool

nelutuPO

Postări Recomandate

Bun seara , am un Whirlool AWM 8085 la care a picat apa pe pompa de evacuare si a trosnit triacul de comanda . Imi puteti spune ce triac este pe comanda pompei ? Stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nelutuPO

3

• PINTI

1

Top autori în acest subiect

Va multumesc si daca nu este cu suparare si rez de linga el ce valoare au? Am 1 rez prajita. Stima

Sant doua rezistente : 680 ohm si 1k .Pune o poza si-ti spun exact valoarea.

Link spre comentariu

Sigur pe placa mai sunt si alte triace identice (pentru electrovalvele de apa, etc.). Te poti inspira de la acestea. De obicei in poarta triacului sunt doua rezistente:1k la masa si 470 ohmi prin care primeste comanda de la microcontroler. Dupa inlocuirea componentelor arse verifica cu instrumentul de masura, comparativ cu celelalte triace, si iesirile din microcontroler. De obicei cand se arde un triac si iesirea microcontrolerului este distrusa. Daca rezultatele masuratorilor sunt identice inseamna ca microcontrolerul a scapat. Daca iesirea catre triacul ars indica alta valoare nu ai decat sa schimbi intreaga placa. Inainte, totusi, probeazo pe masina. Cine stie? Spune-ne si noua ce ai rezolvat. Bafta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări