MaesTTro Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Cred ca ar trebui sa experimentezi mai mult cu sarme de lungimi , grosimi si rezistivitati diferite, la fel si tensiuni. Link spre comentariu
Vizitator alin12347 Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Cum am mai spus sarma nu o pot schimba.O folosesc la apicultura pentru a prinde fagurele de rama cu ajutorul acestei sarme. Link spre comentariu
Vizitator alin12347 Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Un 12v 3A ar face treaba? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Cred ca ai sarit partea in care se spunea de 1V/7A Dar nu-i de parca lumea posteaza aici pt a te ajuta pe tine Link spre comentariu
Marian Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 In situatia in care sarma nu poate fi inlocuita atunci ai nevoie de un SCC la alimentare, dar nu sunt sigur ca iti poate spune cineva exact ce tensiune si curent sa fixezi/setezi la acel alimentator pentru ca tu sa obtii temperatura optima, asta afli experimentand cu o sursa ajustabila protejata de laborator, probabil tensiunea ar trebui sa fie intr-adervar mica pentru ca si curentul sa poata fi macar decent... Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Chiar de SCC nu e nevoie, doar nu e led Link spre comentariu
Marian Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Boss, pai tocmai pentru a limita curentul extras din alimentator la o valoare acceptata, rezistenta sarmei fiind mica daca s-ar merge fara limitare atunci curentul ar fi enorm... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Salut ,cred ca am eu ce-ti trebuie .Pune poze cu traful vechi si prezinta instalatia utilizata.De specificat periodicitatea utilizarii instalatiei (timpul intre 2 utilizari ).Dupa 5 secunde se oprea automat sau manual?Explicati detaliat ca sa stim cum se foloseste. Link spre comentariu
Vizitator alin12347 Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Nu am posibilitatea sa pun poze acum.Stiu sigur ca vechiul transformator scotea 12v si dupa vreo 10 sec vaporiza sarma. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Tocmai aici este utila o limitare de tip SCC, se controleaza curentul de sarcina la o valoare admisa/aleasa indiferent de tensiunea alimentatorului sau rezistenta sarcinii, astfel si disipatia ( temperatura pe sarcina ) se controleaza, cred ca este mai usor de controlat prin scc decat prin ajustarea tensiunii avand in vedere sarcina cu rezistenta foarte mica. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Si disipa pe SCC mai mult decat pe sarma...Oricum ii trebuie un alt traf, ca sa nu se incalzeasca mai tare ca sarma Link spre comentariu
MaesTTro Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Am si eu albini acasa, trebuie sa lipesti ceara pe sarme? adica sarmele ramii da? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Mi-a venit o idee interesanta: sa se inserieze intre traful actual si sarma 2 becuri de far auto (becurile puse in paralel). La 12V, ele consuma cam 10A, deci destul de apropiatPt 7A: un bec de far si unul de semnalizare Link spre comentariu
Marian Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Boss, pai ori de s-ar folosi limitare tensiune ori limitare curent, alimentatorul oricum ar disipa mai mult decat sarcina, tocmai rezistenta foarte mica face asta inevitabil, daca se merge pe stabilizare tensiune atunci ar trebui sa fie una foarte mica tocmai pentru un curent mic, ambele variante ar presupune disipatie oarecum similara pe alimentator la acelasi traf folosit, ca daca limitezi tensiunea la 1V si ai ( sa zicem ) 0,5 Ohm atunci ai 2A inevitabil ca si curent de sarcina, daca limitezi curentul la 2A atunci nu poti avea decat 1V pe sarcina deci cam tot aia e, dar parerea mea este ca la sarcina atat de solicitanta mai usor ar fi de controlat curentul decat tensiunea... sau oricum asta ar fi parerea mea, si as sugera un traf cu maxim 5Vca la cat mai multi 'A'... Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Eu as sugera un traf de 1-1,5A si gata....Adica dupa cum a pus problema cu incalzirea sarmei, il vezi facand si o sursa? Nu zic ca nu se poate, dar 1) trebuie semnificativ mai multa perseverenta, nu sistemul mura-n gura (ca aici nu e sectiunea incepatorilor)2) se poate si mai simplu, ori cu becurile, ori cu un alt traf... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum