Vizitator CocaCola Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Salut. Am un accumulator Np-98 de 6v NiCd care nu mai are capacitate. Am gasit un inlocuitor pentru el si anume Duracell-DR 11 NiMh. Intrebarea mea este daca pot folosi incarcatorul accumulatorului NiCd pentru accumulatorul NiMh. Modelul incartorului este Sony Ac-V25AMultumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Salut ,nu a-i prezentat toate datele problemei:ce capacitate au cei doi acumulatori si ce scrie pe incarcatorul respectiv. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Risti supraincarcarea si chiar o explozie. Ar trebui sa ai graficele de incarcare la chargerul tau si la cel pentru noul accu NiMh. (Cu ani in urma am incarcat un pack de 12V/1200mAh NiMh cu un charger NiCd. Explozii violente, unul cate unul, desi curentul de incarcare era 1/10 din capacitate.Cand a bubuit primul s-a intrerupt circuitul, dar restul continuau sa sara ca petardele.) Link spre comentariu
Vizitator CocaCola Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Risti supraincarcarea si chiar o explozie. Ar trebui sa ai graficele de incarcare la chargerul tau si la cel pentru noul accu NiMh. (Cu ani in urma am incarcat un pack de 12V/1200mAh NiMh cu un charger NiCd. Explozii violente, unul cate unul, desi curentul de incarcare era 1/10 din capacitate.Cand a bubuit primul s-a intrerupt circuitul, dar restul continuau sa sara ca petardele.)Multumesc frumos pentru raspuns.Nu voi risca si voi achizitiona si un incarcator pt noul tip de acumulator. Link spre comentariu
costi_b Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Risti supraincarcarea si chiar o explozie. Ar trebui sa ai graficele de incarcare la chargerul tau si la cel pentru noul accu NiMh. (Cu ani in urma am incarcat un pack de 12V/1200mAh NiMh cu un charger NiCd. Explozii violente, unul cate unul, deși curentul de încărcare era 1/10 din capacitate.Cand a bubuit primul s-a intrerupt circuitul, dar restul continuau sa sara ca petardele.)Ceva nu a fost în regula acolo. Acumulatorii etanși NiCd sau NiMH suportă curentul de încărcare de C/10 pe termen foarte lung. Sau încărcătorul era rapid și încărca cu 1C sau chiar 2C, sau acumulatorii aveau un sfert din capacitatea înscrisă.Dacă încărcătorul e rapid, detectează deltaV și probabil și deltaT. La acumulatorii NiCd deltaV la finalul încărcării e mai mare decât la NiMH. Ar trebui să faci o probă de încărcare supravegheată, să vezi dacă decuplează când sunt încărcați. Cel mai simplu e să urmărești temperatura, la finalul încărcării crește rapid. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Chinezi dau la autofiletante (pe batt NiMH) doar un incarcator format dintr-un redresor . Si incarca bateriile ,cu zice romanul ,bine .Daca accu au capacitati sensibil egale ,chimie la fel (NiCd sau NiMH) si bateria e la eceeasi tensiune ,da-i sa mearga. La primele 5 incarcari capacitatea bateriei nu e totala ,dupa lucrurile intra in linie dreapta . La primele incarcari trebuie monitorizata temperatura bateriei ,sa nu depaseasca 40C .Daca nu depaseste ,e ok. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Erau acumulatori GP. Mai am 3 "noi" (la fel de "noi" sunt si accu din pachetele promotionale camera foto, vechi de...si sigilati, emag rullz) de 2700 care au cam 1/3C. Am si Duracell vechi de 4 ani care inca merg bine. Am avut si charger NiCd pe 24V, oprirea incarcarii cu releu functie de un prag temperatura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum