schnapy Postat August 8, 2006 Partajează Postat August 8, 2006 http://www.serasidis.gr/circuits/smscontroller/smscontroller.htm Are cineva idee daca proiectul asta este compatibil si cu retelele gsm din Romania???? :smt006 Daca nu, ce modificari trebuie sa-i fac??? :prayer: Link spre comentariu
bogdanm Postat August 8, 2006 Partajează Postat August 8, 2006 Este cat se poate de compatibil. Link spre comentariu
schnapy Postat August 8, 2006 Autor Partajează Postat August 8, 2006 Mersi. Mi se pare un proiect interesant si vreau sa-l fac. :partyman:L-ai facut??? Link spre comentariu
lucicop Postat August 8, 2006 Partajează Postat August 8, 2006 Este viabil daca ai telefonul respectiv sau unul caruia stii sa-i dai comenzi prin cablul de date. Totusi mult mai interesant ar fi daca ai folosi un modem GSM. Acesta este echivalent cu un modem telefonic, care accepta comenzi AT, doar ca se inregistreaza in reteaua GSM. Poti emula un telefon folosind comenzi AT. Daca esti mai avansat, poti chiar sa te conectezi la internet prin GPRS ;) Link spre comentariu
schnapy Postat August 9, 2006 Autor Partajează Postat August 9, 2006 Da lucicop ar fi interesant sa folosesc un modem GSM, dar ma depaseste :rolleyes: si cred ca nu se merita. Parerea mea. :smt001 Link spre comentariu
lucicop Postat August 9, 2006 Partajează Postat August 9, 2006 Pai da depinde pentru ce vrei sa folosesti proiectul ala. Doar ca sa trimiti un SMS de pe calculator ? Ca sa te conectezi la Internet ? Link spre comentariu
schnapy Postat August 9, 2006 Autor Partajează Postat August 9, 2006 Sincer sa fiu nici eu nu stiu la ce o sa-l folosesc, dar il fac ca imi place ideea. :supz: :supz:Mai stie cineva proiecte asemanatoare??? Astept scheme!!! :prayer: :prayer: Link spre comentariu
wingless Postat August 9, 2006 Partajează Postat August 9, 2006 Ar fi super si invers De ex o alarma care sa iti trimita sms. Sau sa primesti date de la anumiti senzori Dar imi imaginez ca sunt alte comenzi ca sa faci mobilul sa trimita sms si ar fi super sa fie standard(AT) poate gasim pe undeva tot setul de comenzi AT pt mobile sa vedem exact ce putem face cu un mobil daca ne conectam la el cu un PC/microcontroller Link spre comentariu
schnapy Postat August 10, 2006 Autor Partajează Postat August 10, 2006 Pai in ultimul numar Conex Club este prezentatat un montaj care conectat la un Ericsson T10 si la o alarma apeleaza un anumit numar de telefon. Este destul de usor de facut. Daca vrea cineva o sa public si schema. :yawinkle:Montajul de mai sus ma gandeam sa-l folosesc pe post de simulator de prezenta si cred ca se potriveste perfect. Link spre comentariu
lucicop Postat August 10, 2006 Partajează Postat August 10, 2006 Utilizari sunt multe, dar ideea de a folosi un telefon vechi care este cam greu de gasit nu-mi surade. De ce sa iau tot telefonul, basca consumul mai mare de rigoare, cand pot lua un modul GSM (Comet parca aveau asa ceva de la SonyEricsson). Link spre comentariu
schnapy Postat August 10, 2006 Autor Partajează Postat August 10, 2006 E cam scump un modem gsm. :smt003 Link spre comentariu
wingless Postat August 10, 2006 Partajează Postat August 10, 2006 @schnapy Ca sa comanzi T10 ala sa sune folosesti comenzi AT ca in articolul din acest thread sau e ceva strict legat de telefonul respectiv? De ex eu am gasit pe net schema conectyorului de la un Alcatel OT311 destul de nou zic eu cred ca se mai gaseste prin bazaruri etc ca sa nu mai zic pe net la anunturi publicitare. Ei bine in schema respectiva un pin era notat AT Rcv sau ceva in genul m-a dus cu gandul la comenzi AT Am gasit si schema http://pinouts.ru/CellularPhones-A-N/al ... nout.shtml Poate putem transforma in modem si telefoane mai noi sau mai populare gen suprapopularul nokia 3310 pt ca Ericssonul T10 e deja mult prea vechi Evident ideea cu modemul dedicat e buna in sensul ca merge sigur dar in primul rand nu stiu daca se gasesc in ro si oricum cred ca sunt bani dati de pomana cel putin mie nu imi trebuie un intreg modem eu vreau doar sa trimit un sms etc cat sa comunic la distamnta cu o masina. Mi se pare mnult mai potrivit un telefon pe care il cumperi din bazar cu 100 de mii:) Bine daca ma gandesc si mai bine nu imi trebuie cine stie ce dar ar fi cel putin interesant un asemenea montaj ;) Link spre comentariu
Vizitator alex Postat August 10, 2006 Partajează Postat August 10, 2006 Puteti folosi orice telefon Ericsson sau Sony-Ericsson. Comenzile AT folosite in schema din primul mesaj le-am incercat pe T65, R320, K700 si merg ok. Comenzile complete pt Ericsson le gasiti la http://linuxbrit.co.uk/downloads/R320AT_R1A.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum