Vizitator sebaco26 Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Salut! Mi-am achizitionat de curand o placa PICDEM PIC18 Explorer Board de la Microchip pentru a-mi realiza lucrarea de licenta pe ea. Problema este ca nu pot sa o programez. Am citit pe diverse forumuri ceva despre niste programatoare ICD si PicKit. Eu nu am nici unul din ele. Aveti idee cum pot folosii placa fara aceste programatoare?Stima! Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Citeste asta: http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/51721b.pdf, pag.16-22 si dupa pune intrebarile pe care le consideri necesare Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Toate instructiunile de conectare de acolo includ programatorul ICD 2. Revin la intrebarea anterioara, cum pot programa placa fara ICD2 sau PicKit2. Este cineva pe aici care s-a mai confruntat cu problema asta? Pot folosii alt software in afara de MPLAB IDE, pentru ca in momentul care vreau sa creez un proiect imi cere sa aleg un programator. Eu pana acum am folosit MicroC. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Toate instructiunile de conectare de acolo includ programatorul ICD 2. Revin la intrebarea anterioara, cum pot programa placa fara ICD2 sau PicKit2. Este cineva pe aici care s-a mai confruntat cu problema asta? Pot folosii alt software in afara de MPLAB IDE, pentru ca in momentul care vreau sa creez un proiect imi cere sa aleg un programator. Eu pana acum am folosit MicroC.Tot acolo mai scrie ca poti reprograma uC astfel: "An assembler or compiler – Source code must be assembled or compiled into a Hex file before it can be programmed into the device." Deci poti folosi si MikroC insa, cu scuzele de rigoare, tot ai nevoie de un programator pentru a incarca fisierul hex in memoria controllerului. Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Toate instructiunile de conectare de acolo includ programatorul ICD 2. Revin la intrebarea anterioara, cum pot programa placa fara ICD2 sau PicKit2. Este cineva pe aici care s-a mai confruntat cu problema asta? Pot folosii alt software in afara de MPLAB IDE, pentru ca in momentul care vreau sa creez un proiect imi cere sa aleg un programator. Eu pana acum am folosit MicroC.Tot acolo mai scrie ca poti reprograma uC astfel: "An assembler or compiler – Source code must be assembled or compiled into a Hex file before it can be programmed into the device." Deci poti folosi si MikroC insa, cu scuzele de rigoare, tot ai nevoie de un programator pentru a incarca fisierul hex in memoria controllerului.In concluzie imi trebuie un programator. Ma gandesc sa achizitionez o clona pt ca e mai ieftina. Cand am vzt cat costa ICD 2 de la microchip am inceput sa vorbesc singur Ce parere aveti de o clona ICD 2? Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Cumpara o clona PICkit2 iti pot recomanda o persoana care le vinde cu 60lej cu soclu zif. Am luat si eu de la aceasta persoana am programat de vro 20 de ori cu el si pana acuma a mers ca uns de fiecare data nam avut errori sau ceva de genul asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum