Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

volt-ampermetru cu pic16f877 - nu functioneaza

elcomar

ati construit acest volt-ampermetru si functioneaza?  

3 membri au votat

1. 1. ati construit acest volt-ampermetru si functioneaza?

• da, functioneaza
      3
    • nu functioneaza
      0

Postări Recomandate

elcomar din schema atasata nu rezulta mare lucru, respectiva schema nu este cea finala realizata de domnia voastra.stabilizatorul de 5V pentru digital trebuie sa aiba condensatorii recomandati in catalog sau 100nF si la intrare, monteaza 100nF si pe intrarile analogice (poate ajuta).Daca nu merge nimic ia incerca sa conectezi VA-metrul la un acumulator de 12V (sau 9V dar fara afisaj) si in acelasi timp sa ii masori tensiunea (prin divizor).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elcomar

5

• nico_2010

3

• lama

3

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

alimentat din alta sursa externa face la felrezistenta de sunt este 0,39R, asta sa fie problema?

Eu am facut o schema similara, cred ca originala. Are acelasi intrare era cu pic16f873 doar ca eu am refacut-o pe ce aveam (pic16f690, nokia 5510).Si pe citirea din adc nu am avut nici o clipa la mers in gol nici o citire. Daca cu o sursa externa stabilizata are valoare de mers in gol de 150ma eu banui ca ai niste zgomote pe undeva. Daca nu ai pune cit mai aproape de alimentarea microcontrolerului un condensator de 100nf.Si pe intrarea de amperi ar fi bine sa pune unu.De ce clipeste lcd-ul ma depaseste(daca dupa ce pui condensatori tot face asa)Ar fi bun un osciloscop sa vezi ce ai pe pini de ADC, daca ai acces la unuParerea mea
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări