Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

volt-ampermetru cu pic16f877 - nu functioneaza

elcomar

ati construit acest volt-ampermetru si functioneaza?  

3 membri au votat

1. 1. ati construit acest volt-ampermetru si functioneaza?

• da, functioneaza
      3
    • nu functioneaza
      0

Postări Recomandate

Salutare, Ieri m-am apucat sa construiesc o sursa reglabila care este foarte utila intr-un laborator. Toate bune pana la constructia volt-ampermetrului care nu functioneaza. Se incinge sursa de 5v atunci cand conectez lcd-ul si nu se aprinde decat lumina lui. (nu este defect, am incercat cu 2 lcd-uri)Se incinge si fara pic deci nu are legatura cu softul. Tensiunile sunt bune... nu stiu ce sa mai verific pentru ca am verificat totul. Stie cineva ceva despre schema asta? Legaturile la lcd asa ar trebui sa fie?atasez si schema si fisierele in proteus, poate ma ajuta cineva ca sa rezolv problema

post-34473-139829625391_thumb.gif

Voltmeter-and-Ammeter-using-PIC-Microcontroller.zip

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elcomar

5

• nico_2010

3

• lama

3

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aplicatia functioneaza. Daca se incinge sursa atunci trebuie sa cauti un scurt-circuit la iesirea acesteia. Verifica cu atentie traseele de alimentare cu 5V.

Link spre comentariu

Aplicatia functioneaza. Daca se incinge sursa atunci trebuie sa cauti un scurt-circuit la iesirea acesteia. Verifica cu atentie traseele de alimentare cu 5V.

1. sursa furnizeaza 5v pana la pinii display-ului si display-ul se aprinde (lumina)2. nu are nici un scurt3. am probat cu 2 display-uri
Link spre comentariu

Afisorul incepe sa lumineze (si doar atat) de la 3,2V.Verifica sa nu ai scurt intre pinii 1 si 2 ai LCD-ului, sa nu fi inversat alimentarea la LCD, sa ai o rezistenta de 220-330Ohm intre anodul ledului de iluminare si 5V sau intre catodul ei si masa. Ce sursa de 5V folosesti?O fotografie clara a cablajului cu partea de trasee ar fi folositor, altfel ne dam doar cu presupusul!!!

Link spre comentariu

Sursa de 5V se incinge din cauza lipsei rezistentei de limitare a backlight-ului, ii da direct 5V si suge la greu din ea.Pune o rezistenta de 56-100 ohm si nu se mai incalzeste LM-ul, cat despre faptul ca nu afiseaza nimic, nu s-a scris hex-ul in Pic.

Link spre comentariu

am rezolvat: era display-ul pe dos pentru ca am pus conector dar acum am alta problema: am un mic consum pe display in gol iar afisajul palpaie la anumite valoricuartul e de 8 mega

post-34473-139829625442_thumb.jpg

post-34473-139829625466_thumb.jpg

post-34473-139829625485_thumb.jpg

Link spre comentariu

Concluzia: ai un afisor "flamand" care mananca 130mA + 20mA montajul. Cei 150mA se pot scadea din valoarea masurata si obtii valoarea reala a consumului .

Link spre comentariu

alimentarea montajului nu se face pana in shunt de la o sursa fixa? ce se intampla cu montajul daca la iesirea sursei ai 6V sau mai putin? se prespune ca e o sursa reglabila so tensiunea poate varia de la 0 la Vmax.consider corect masurarea tensiunii dupa shunt, la un curent mare absorbit de sarcina curentul prin shunt creste si implicit caderea de tensiune pe acesta, astfel pana in rezistorul shunbt ai o tensiune si dupa shunt ai o tensiune cu Vshunt mai mica.

Link spre comentariu

Concluzia: ai un afisor "flamand" care mananca 130mA + 20mA montajul. Cei 150mA se pot scadea din valoarea masurata si obtii valoarea reala a consumului .

nu este corect ceea ce spui, verifica schema si o sa vezi ca montajul este alimentat inainte de `sunt` -am un 7805 legat direct pe puntea redresoare si filtraj (17v) pentru alimentarea montajului display-un 7805 pentru alimentarea luminii display-ului legat tot pe 17v-un LM 338t pentru reglajul tensiunii 1,2v - 15vdespre faza cu palpaitul display-ului nu stiti nimic? de la ce poate fi? cuart? e de 8 megaun video aici: http://videobam.com/tHkVH
Link spre comentariu

nu este corect ceea ce spui, verifica schema si o sa vezi ca montajul este alimentat inainte de `sunt`

Din gif-ul atasat nu se vede asa ceva, se vede 5v doar care nu se stie de unde vine. Apoi daca ai 150mA e destul de aiureaPtr ca 150ma=(cit_a_citit_adc * 4,89)/0.47 deci ar trebui sa fie in jur de 14 pe adc.Se naste intrebare: unde se consuma acest curent sau ce sursa de zgomot ai tu pe acolo?Dar daca ai alimenta montajul extern de la o alta sursa cunoscuta tot asa da?
Link spre comentariu

De problema nu stiu, in legatura de alimentator. Daca ai unul universal (220V-3,4.5,5,7,9,12,.....) adica reglabila gen WELL atunci da ele se inching si in gol. Am si eu doua bucati si ambele se incalzesc chiar daca nu sunt conectati la nimic. Asa ca nare nimic alimentatorul tau.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări