Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitionare amplificator

Postări Recomandate

Evident că sînt diferenţe între amplifuri şi mai ales între firme, fiecare amplif merge corect doar cu lanţul audio şi accesoriile ptr care a fost proiectat. În alte sisteme poate suna mai bine sau mai prost. Ăsta e tot secretul şi ţine de politica firmei.

Poate o fi si asta un motiv.De ex eu am un harman kardon cap de serie si suna peste modele de top de la yamaha, onkyo, denon, pioneer, sony es pe mai multe sursa de semnal/boxe (testat pe 4-5 perechi de boxe si surse de semnal)Poate ca firmele Pioneer si Denon o suna bine pe boxele lor, cd playerele lor, eu m-am pacalit odata cu ele acum merg pe ceva compatibil cu o gama mai larga de produse pt un eventual upgrade. :freaza:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

A sosit astazi amplificatorul.Dupa primele impresii, suna mult mai bine decat combina, pe boxele ei.In mod clar boxele sunt mai bine puse in evidenta cu el. Aveam de gand sa le schimb, dar cred ca m-am razgandit!

Cu boxe de o calitate mai mare decat cele ale combinei vei fi si mai incantat.
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Daca tot se ofera sfaturi despre achizitionarea unui amplificator,am sa postez si eu aici ca sa nu mai deschid alt topic pe aceeasi tema...doresc sa-mi achizitionez un amplificator ceva mai galagios dar sa fie low budget.Am cautat mai multe variante si imi este tare greu sa aleg...variantele la care m-am limitat sunt urmatoarele:

Behringer iNuke NU3000

Behringer EP2500

Behringer EP4000

Omnitronic P-1000

Turbosound T25

Behringer iNuke NU3000 l-as lua de nou dar nu-mi place absolut deloc cum e construit...foloseste sursa in comutatie si finalii sunt lipiti pe placa ca la aparatul de sudura iar un ventilator rahitic sufla aer pe placa directionat cu ajutorul unei bucati subtire de plastic.Daca il stric vreodata nu-l mai pot repara singur

Mai jos este o fotografie cu interiorul amplificatorului Behringer iNuke NU3000

Behringer EP2500 si EP4000 sunt practic acelasi amplificator din cate am citit pe-aici...dar unul dintre ele la SH nu m-ar deranja...

Omnitronic P-1000 am inteles ca e ceva mai prost ca Behringer din punct de vedere calitativ si din povesti,am auzit ca traful este cu mult subdimensionat

Turbosound T25...nu stiu nimic despre el,nici n-am auzit de marca asta dar poate stiti voi ceva despre el...

Dintre acestea 5 amplificatoare,pe care m-ati sfatui sa-l iau? Sau aveti alte sugestii?

post-213094-0-18471600-1423519222_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cel mai usor de reparat este omnitronicul.

Turbosound T25 este cel mai bun dintre tot ce ai enumerat.

Fugi de I Nuke, este un amplificator mediocru.

Ordinea mea personala ar ff:

T25>Omnitronic>Behry Ep>Behry Inuke

Link spre comentariu

E aur curat dar e destul de scump si SH...o sa-mi taie banii de alte proiecte :(  Si Omnitronic e mai presus de Behringer? Inseamna ca am trait cu o impresie total gresita pana acum...intotdeauna am crezut ca Behringer e o idee mai sus ca Omnitronic

Despre Phonic Max 2500 Plus ce ziceti? se merita?

Editat de steffy89
Link spre comentariu

P1000 prima versiune pe care am reparat-o eu avea 2 trafuri, si 5 finali pe brat, cu 6 electrolitici cite 3 paralel.

Daca au modificat intre timp, asta nu mai stiu.

Am spus ca omnitronicul este mai usor de reparat, raspuns la intrebarea ta, decit oricare altul din celelalte 3 enumerate.

Dupa reparatie, in teste la raspunsul in frecventa, Omnitronicul a scos mai bine decit behringer EP2500, mai ales in sub 50Hz, unde EP 2500 atenueaza destul, iesirea facindu-se prin condensatori.

Dar puterea a fost mai mica , de doar 2x512W, insa REALA din prospect, nu umflaturile behringer penttru impedanta de 2 ohm (1200W/canal) si 2400W in punte pe 4 ohm, in primele 5 sec de 4 ohm bridge, declanseaza breakerul..

La EP in cazul in care un final se strapunge, cam ia si niste electrolitici dupa el simultan cu diodele de separare step up.

Cumpara ce crezi daca nu iti permiti acel T25.

In cazul asta, Phonic Max 2500 versiunea veche ar fi imediat dupa T25, ca tot ai pomenit de el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări