Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator audio 2 x 250 - 350 w pe 8 ohm

Postări Recomandate

• Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut,Ma panichezi pentru ca sunt praf la capitolul circuite, hai sa facem intr-un fel.Pana invat orCAD sau Eagle Cad va fac eu un circuit de pe acea schema in paint, photoshop si o postez aici si voi imi spuneti daca este ok sau ce trebuie sa mai schimb?Ma puteti ajuta asa?Multumesc

Link spre comentariu

Man, zi cu alimentarea aia pana la capat. Cum adica ai un transformator la 12V ? Pe langa transformator ce mai ai ? E vreo sursa cumparata sau facuta de tine ? Sigur n-ai pus montajul la tensiune alternativa ? LED-urile alea ce rahat de rol au ca in schema nu exista. Ce orcad sau eagle ? Tu nu stii electricitate , lasa simulatoarele deoparte. Ia-o usor altfel nu faci nimic. Pune poza cu sursa intai.

Link spre comentariu

Ledurile nu le-am legat de nimic doar am prins firul minus care duce spre alimentare dar nu sunt lipite cu vreun condensator , m-am folosit de picioarele lor sa prind cablul acela in carton.Iti pun o poza cu adaptorul, eu nu am reusit sa fac o schema simpla si fac alimentatoare de la 220 la 12V..

post-44320-139829634562_thumb.jpg

Link spre comentariu

Mai pune niste condensatori intre +/- sursei( 100uF/25V de exemplu) pentru filtrare!(MARE grija la polaritate :speriat )

Acele adaptoare nu au o tensiune regulata. :cry: .tensiunea variaza intre 12-17V de exemplu!

Uite aici un videoclip despre condensatori:

P.S Poti folosi un condensator din sursa ATX . :da .de unde ai si radiatorul!

Link spre comentariu

Bun. Nu reusesc sa vad ce putere poate debita alimentatorul , ce scrie pe el ? O poza mai de aproape se poate ? Ai incercat sa bagi si muzica ? Zgomotul ala nu conteaza in acest moment cata vreme se aude ceva muzica in difuzor.

Link spre comentariu

E acceptabil, adica suficient cat sa se auda ceva muzica in difuzor. N-ai uitat vreo legatura pe undeva ? Mie sincer mi se pare foarte dubioasa reactia negativa din datasheet-ul lor. Condensatoarele alea C5 si C7 daca sunt puse ca ei ma intreb cum s-or polariza tranzistorii de la intrarile negative. La fel si cu C1 si C2 de pe intrarile pozitive. Dar ma rog poate nu stiu eu. Ai respectat polaritatile condensatoarelor ? + la + si - la - ? N-ai uitat nicio legatura ? Muzica de unde ii dai ?

Link spre comentariu

Salut,

Am reusit oameni buni, va multumesc mult de tot.

Am pus un filmulet cu proiectul si am dat mai tare sa vedeti cum se aude.

http://www.youtube.com/watch?v=vXpuXzQJ9pU

Tot mai trebuie lucrat la el,dar sunt bucuros ca a mers.Se auzea cu barait deoarece nu era traful bun , am gasit altul.

Asa, deci, atunci inainte sa dau play la muzica se aude un zumzait, daca scot mufele rca se aude barait ..

Am facut doar o intrare si o iesire din tda 2005, o sa fac mai tarziu pe 2 iesiri si 2 intrari cablajul, acum sunt prea obosit.

E bine ca a mers :da :da

Oricum mai este mult pana departe pana la amplificatoarele puternice :bataie

Eram convins ca sunt prea prost sa fac un amplificator, dar ce sa zic, nimeni nu s-a nascut invatat.

Trebuie sa invat sa fac filtre de inalte, medii si joase.

Va multumesc mult inca o data si multa sanatate la toti cei care m-au ajutat si mi-au dat mura in gura ...

:da Stima si respect pentru toti profesionistii si pentru cei care vor sa invete electronica :da

Link spre comentariu

Capetele din poza sunt traseul de masa, pe unde se intorc toti curentii, Traseele de masa trebuie sa fie cat mai scurte si mai groase cu putinta altfel apare barait. Cam toate firele tre sa fie scurte si grosute. +Vs este locul pe unde se alimenteaza montajul.Acolo ar fi bine sa-i pui un condensator mai mare de 1.000uF la cel putin 16V, eventual 25V. Pe desen e trecut unul de 0,1uF dar iti recomand un electrolitic cum ti-am zis mai sus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări