Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator audio 2 x 250 - 350 w pe 8 ohm

Postări Recomandate

• Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu ai neaparat nevoie de led. Partea buna e ca poti pune in cazul de fata un condensator mare dar de tensiune joasa. Adica pune si tu unul de 4700uF la 6,3 V. E ieftin si mic ca dimensiuni. Cand o sa ajungi la ele, iti recomand sa pui cate 2 in paralel, unul intors invers, fiecare de cate 4700uF la 6,3 V. Asta pe un canal , deci cum ai 2 canale o sa ai nevoie de 4 condensatori de 4700uF/6,3 V. Inainte sa cumperi piesele pentru alimentare sa ne intrebi. Hai ca e un montaj usurel asta cu TDA-ul. Apuca-te de strans piesele. A, sa nu uit. Viata circuitului sta in dimensiunea radiatorului, deci nu te zgarci la el. Din fericire nu o sa fi nevoit sa-l prinzi de carcasa deci poti sa lipesti circuitul direct pe el fara folie de mica. O sa ai un transfer termic mai bun asa. Doar pasta siliconica o sa-ti trebuiasca.

Link spre comentariu

Da, ai nevoie de potentiometru daca vei folosi un cdplayer sau un dvdplayer de casa. Daca folosesti un computer atunci nu-i obligatoriu , vei da volumul mai tare sau mai incet din computer. Poti sa pui condensatoare mai mici dar ele se vor incinge si vor face ca basul sa nu sune cum trebuie. Cele la 6,3 V nu sunt mari deloc, eu zic ca sunt decente atat ca dimensiune cat si ca pret.

Link spre comentariu

Salutare la toti,Am facut si eu o schita ca sa inteleg mai bine si sa imi ziceti daca este ok tot ce am trecut acolo ca sa merg luni sa cumpar piese, eventual sa cumpar cate 2 din fiecare pentru orice eventualitate, am si board din acela cu gauri poate mai iau inca unu.Sunt curios daca toti condensatorii care sunt in aceea schita sunt polarizati cu - si +.Daca mai trebuie ceva adaugat va rog sa imi ziceti sa ma apuc sa desenez si pe board.P.S Daca, considerati ca trebuie mutat la incepatori mutati-l, nu ma deranjeaza atata timp cat ma ajutati si ma sustineti, va multumesc mult de tot la toti.Merci mult :da :da :nas: :jytuiyu

post-44320-139829625998_thumb.png

Link spre comentariu

Nu stiu cum iti imaginezi tu cele 2 intrari Input L/R,dar ai grija sa nu pui si masa si semnalul pe acelasi punct.Cele 2 puncte mari,negre tre sa le vezi ca 2 mufe Rca,la care ai cate 2 puncte separate de legatura,semnal(un fel de "plus") si masa.Am pus o imagine cu o mufa rca tata,trebuia mama dar am pus asa sa vezi punctele de conexiune.

Cat despre difuzoare...iei 2 de 4ohmi ca sa ai si ceva putere in ele.

Peste alte chestii nu m-am uitat in desenul tau.

Posted Image

Link spre comentariu

Cred ca e bine, dar eu iti recomand ca R6 si R7 sa le pui de 4,7 ohm in loc de 1 ohm. In felul asta risti mai putin sa bagi in oscilatie amplificatorul. Rezistoarele astea doua ai grija sa fie macar de 0,6W , cel mai bine ar fi de 1W. Planteaza piesele in cablajul gaurit fara sa tragi traseele de masa. Alea le lasi ultimile si ne faci poze ca sa iti spunem ce si cum. Ai grija sa lasi loc pentru radiatorul CI-ului. Sa ai grija ca radiatorul sa nu atinga niciun traseu , adica sa fie izolat electric. De ce ? Ca sa nu mai fi nevoit sa pui izolator intre CI si radiator. In felul asta transferul termic este mai bun si ce este mai important se face mai repede. In felul asta CI-ul are sanse mai mici sa se arda cand ii dai tare in goarna. Nu o sa pui decat pasta siliconica. Dupa ce faci amplificatorul ar fi bine sa te ocupi si de partea de alimentare ca n-o sa mergi pe baterie mereu.

Link spre comentariu

Rezistoare inseamna rezistente in limbajul tehnic si ma refeream la R6 si R7. Radiatoarele ca marime sunt bune dar era bine sa fie mai groase si cu lamele. Nu uita ca in sursa de computer exista un ventilator. Ideea e ca in mers daca pui mana pe radiator sa poti sa o tii 10 secunde fara sa te arzi. Asta inseamna cam 50 de grade.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări