Vizitator sorinnx2 Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Buna seara .Am cumparat si eu un dinam +bec fata/spate dintr-un targ . Toate bune si frumoase pana am incercat sa il montez . Am pus dinamul la roata din spate , corect , dar cand pun firul pe bec nu se aprinde ( nici cel din spate ) . Ce e de facut ?Mentionez ca din far am doar un locas pentru fir iar din dinam ies 2 locuri pentru fire ( pt spate ) .Ar trebui pusa cumva si masa ? Multumesc . Link spre comentariu
validae Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Dinamurile de bicicleta (de fapt sunt alternatoare dar asa ne-am invatat) se leaga la masa bicicletei, ducand apoi un singur fir la far sau stop.Daca dinamul are doua borne de iesire, poti totusi incerca legarea becului intre cele doua borne, personal insa nu am vazut decat dinamuri cu legare la masa (un singur fir de iesire) Link spre comentariu
Vizitator sorinnx2 Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Si legarea la masa cum o fac ? Eu stiam ca se face oarecum automat din fixarea suruburilor pe partea metalica a bicicletei .Chestie e ca , dinamul are doua iesiri pentru doua becuri cum ar fii , unul pt fata si unul pt spate , scrie in dreptul fiecaruia dintre ele ce putere are . Dar nu am reusit sa-l fac sa mearga , am incercat si sa leg ambele fire la bornele becului , dar tot nu vrea . Ce recomandati sa fac ? Cum as putea face un test sa vad daca alternatorul baga curent pe fir ? (inafara de un multimetru ) Link spre comentariu
validae Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Leaga provizoriu un fir la partea metalica de prindere a dinamului, si intre el si unul din celelalte doua legi un led.Daca rasucesti destul de repede cu degetele rotorul, ar trebui sa clipeasca ledul, mai ales daca-i rosu (prag de aprindere 1,6V) Asa te poti convinge de buna functionare a dinamului.Masa la dinam poti face cu orice surub gasesti infiletat in cadrul bicicletei. Link spre comentariu
Vizitator sorinnx2 Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Multumesc pentru indicatie , am facut in modul acesta si a mers . Alta e chestia insa , am inteles ca trebuie sa pun cumva o banda de cauciuc , doar ca nu am inteles unde si cum .As vrea sa imi explicati cum sa montez dinamul in asa fel incat sa mearga becurile ( montarea si a becurilor as vrea explicata ) . Multumesc . Link spre comentariu
validae Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Daca rotita de antrenare a dinamului e metalica, se poate ,,imbraca" intr-un manson de cauciuc recuperat eventual de la masinute de jucarie sau de la un furtun de cuciuc, pentru marirea frictiunii cu roata si atenuarea zgomotului.Dinamurile cu roata de antrenare metalica zimtata fac un zgomot suparator la frecarea cu roata. De la suportul metalic de prindere al dinamului, trage un fir de masa pana la un surub (ex. surubul de prindere al aripii rotii fata) si fixeaza-l ferm cu un papuc. Verifica sa faca contact ferm cu cadrul fiindca prin cadrul bicicletei se realizeaza ,,masa" instalatiei.De la cele doua borne ala dinamului, trage cate un fir izolat, unul catre far si unul catre lampa spate. Fiecare bec va avea un fir legat la cadrul bicicletei, cu rol de ,,masa" Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Verifica sa faca contact ferm cu cadrul fiindca prin cadrul bicicletei se realizeaza ,,masa" instalatiei.Atentie, sa faca contact electric ferm, nu doar sa fie prins solid de cadru-adica razuiti vopseaua de pe cadru in locul unde vine dinamul pana luceste metalul, altfel nu exista masa. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Mai degraba cu fir pana la primul surub. Eu parca n-as razui vopseaua Link spre comentariu
validae Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Asta l-am sfatuit si eu, parca n-as razui vopseaua , mai ales daca e o bicicleta noua.Un surub de prindere fixat direct pe cadru e mai de preferat. Link spre comentariu
morocanosul Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 @validae: Daca pe rotita zimtata mai adaugi ceva(furtun,etc) va creste diametrul,deci la aceeasi viteza vei avea o tensiune mai mica,nemaipunand la socoteala ca daca te prinde ploaia patineaza! Acum mult timp,am adaptat un motoras de ventilator auto(de habitaclu),nu mai stiu de la ce era,stator magnet permanent,oricum era in "epoca de AUR" si nu mai stiu detalii! Cat despre zgomot,pe langa zgomotul obisnuit se mai adauga ceva daca bucsa se bronz din partea superioara(unica de altfel) este uzata! PS. La dinamurile mai vechi exista o gaura filetata fi 3-4 in suportul de fixare unde era un surub ascutit la varf care prin strangere strapungea vopseaua intr-un singur punct.(asta era si ideea,sa ai masa). Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Adica asta http://images3.okr.ro/auctions.v3/700_7 ... 00_700.jpg Avea 4 bobine inseriate, fixate pe 4 L-uri din fier legate intr-un cadru din plastic. Roata zimtata tot din plastic era. 6V/0.5A. Cu din astea ardeam beculete cu lupa de 2.2V. Deh, pe atunci nu erau bicle care sa coste cat o masina:-j, mergea sa le zgarii vopseaua. Daca luam circumferinta rotii si a rotitei la care adaugi mansonul de cauciuc, dinamul va scoate mai putin cu ...0.1V? E irelevant in cazul de fata. Link spre comentariu
Vizitator sorinnx2 Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Intrebare : Cum pun masa la far daca din el iese un singur fir ?Am pus suportul , nu merge nici pe spate nici pe fata .. Link spre comentariu
morocanosul Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Pur si simplu mai legi un fir intre suportul dinamului si unul dintre suruburile de pe cadru(sau altceva care este fixat pe cadru) si este la indemana! Atentie la fixarea firului,la ambele capete ale firului dupa dezizolare slabesti suruburile(suport,respectiv locul unde il fixezi la cadru) infasori firul 2-3 ori si strangi suruburile la loc! Asa ai masa asigurata fara sa razuiesti vopseaua.Mai asigurate ca si consumatorii au leg. de masa OK.Bafta. Link spre comentariu
Vizitator sorinnx2 Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Multumesc pentru sfaturi , intr-un final l-am pus si merge foarte bine .Cu masa de pe cadru mai e de munca , pana gasesc un suport fix cum trebuie , deocamdata sunt rezolvat .Multumesc inca o data , se poate considera inchis topicul . Link spre comentariu
cata_124 Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Am si eu aceeasi problema. Defapt am un dinam cu o singura iesire, si cate un fir la stop si far. Am inteles bine ca trebuie masa la suportul dinam si cadru, cat si la far iar tras un fir catre cadru bicicletei? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum