Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tiristorul T1N4

albasete

Postări Recomandate

Salut. Poate posta cineva dispunerea terminalelor la acest tiristor ? Intr-un almanah tehnium este descrisa identificarea acestora, (pe vremuri am folosit metoda la acelasi tip de tiristor)dar cum nu prea mai am timp... va sunt recunoscator. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• albasete

7

• zal

4

• jokerul verde

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tiristorii de 1A IPRS erau ori în capsula TO39, ori TO126.În poza de mai sus e dată capsula TO39, dar lipseşte TO126 ptr care terminalele sînt ca la TO220 cu talpa în aceeaşi poziţie.

Link spre comentariu

Capsula este tip BD. Talpa inteleg ca spui la partea care vine prinsa pe radiator. Privind tiristorul din fata, adica partea de plastic pe care scrie T1N4, avem de la stanga la dreapta cum este capsula TO220 de mai sus, urmatoarele: K - A - G.

Link spre comentariu

T1N4 = 400V(125*C), 1A(100*C), 9A(100*C), 15A(100*C/10ms), 0,5W, Vgt 2V, Igt 10mA, ton 1,5us, tq(dezamorsare) 20us (ptr N, există şi F), plus încă cîteva date neinteresante dar greu de reprodus aici.

Link spre comentariu

O.K. Multumesc. In Almanah Tehnium 1985 am regasit modul de identificare a terminalelor si verificarea functionalitatii unui tiristor. Am verificat si cu supermultitesterul, dar mi-l arata ca tranzistor NPN cu hFE = 0.

Link spre comentariu

Am verificat aseara tiristorul conform descrierii din Almanah Tehnium "85 si este functional. :aplauze (Am consultat si Agenda Electronistului). Cu aceasta ocazie m-am convins ca identificarea terminalelor este corecta. Va multumesc tuturor pentru ajutor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări