Vizitator tavy1960 Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 am desfacut 2 boxe active philips F9638 si am legat difuzoarele inalte cu medii in paralel iar bass-ul in serie. am obtinut impedanta de cca 6 ohmi. le-am legat la un amplif Akai de 2x50W, dar difuzoarele de bass zdrangane!? problema e ca difuzoarele de bass au i infasurare suplimentara de 250 kohmi, cu o borna legata la masa difuzorului printr-o rezistenta, iar eu nu am legat aceasta bobina in circuit. Nu stiu ce fel de difuzoare sunt acestea. ma poate ajuta cineva sa inlatur aceasta problema? Thanks. Link spre comentariu
leo 17 Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 legal si defuzorul pt bass in paralel, bobina aia e filtru Link spre comentariu
ronyku Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 difuzorul de bas are in loc de magnet permanent o bobinacare se leaga tot in paralelai aici manualul servis Link spre comentariu
Vizitator tavy1960 Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 ptr. ronyku: Multumesc mult pentru manualul service philips f9638. Din schema bobina suplimentara la woofer este pentru feedback activ(o compensare cred) in amplificatorul de bass, asa ca tot nu stiu cum sa o leg fara amplificator. Difuzorul are magnet permanent!! Link spre comentariu
ronyku Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 eu zic ca cel mai bine ar fi sa legi difurile la un filtru cu trei cailegate pe direct risti sa distrugi amplifu poate chiar difurilebobina mica a basului o legi tot in paralel pana una alta asa pentru verificarea functionariidin descriere inteleg ca difuzoarele au cate 4 ohm fiecarece impedanta are amplifu ? Link spre comentariu
[i_unit] Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 am desfacut 2 boxe active philips F9638 si am legat difuzoarele inalte cu medii in paralel iar bass-ul in serie. am obtinut impedanta de cca 6 ohmi. le-am legat la un amplif Akai de 2x50W, dar difuzoarele de bass zdrangane!?Le-ai legat pur si simplu asa cum ai descris, fara nici un filtru? Link spre comentariu
ex.escu Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Sfatul meu (poate fi ignorat) e sa reconditionati incintele deoarece:1.Sunt incinte care au fost utilizate (printre alte aplicatii ) in studiouri profesionale- ofera o calitate pe care azi o gasiti la un pret foarte mare.2.Se pot folosi f.bine in camere "de bloc".3."Zdranganitul" e probabil de la senzorul (de obicei piezo) din lantul de corectie "motional feedback"care s-a desprins.4.Difuzoarele sunt special fabricate pentru incinte inchise.Evitati sa mai faceti experiente pentru ca se pot deteriora difuzoarele;amplificatoarele (upc 1225se poate gasi din recuperari,etc.) se pot repara ,in cel mai rau caz inlocui.Succes. Link spre comentariu
Vizitator tavy1960 Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 ptr. escu: ai dreptate, amplifurile erau f.f.bune, insa dupa cca 2 ore de functionare se blocau, le lasam sa se raceasca si mergeau iar. De aceea am incercat sa folosesc numai dif-urile. Am fost cu amplifurile la un depanator profesionist si mi-a spus ca e din cauza cablajelor imbatranite si nu mai am ce sa fac. Ai cumva alta idee? Thanks! Link spre comentariu
ex.escu Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Cu scuzele de rigoare,depanatorul nu era asa de profesionist;problemele apar la lipituri "reci" -care se pot reface,la unele componente din zona finalului,la pierderea vasilinei siliconice ,la piese care s-au deteriorat din cauza vibratiilor,etc.Ambalarea termica apare la cateva componente din zona finalului;in fiecare incinta mai solicitat e etajul de "joase"-cel de medii-inalte are sarcina mai redusa.Cel de joase poate fi inlocuit cu un modul cu TDA7294.Daca folositi incintele ca atare,fara circuitele de corectie,pierdeti calitateSucces. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum