Vizitator andrei1 Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Salut.Am un proiect de realizat cu titlul de mai sus si as avea cateva intrebari.Am atasat schema dupa care ar trebui sa iasa, iar cerintele sunt urmatoarele :Sa se proiecteze un generator de unda modulata in durata(PWM - Pulse Width Modulation) constand dintr-un comparator pe intrarile caruia se aplica o unda triunghilara liniara unipolara si un semnal de comanda. Date de proiectare :-generatorul de unde triunghilara unipolara liniara se obtine dintr-un generator de unda triunghilara bipolara simetrica si un circuit generator de unda absoluta- semnalul de comanda se obtine la iesirea din blocul studentului si poate fi dat de relatia : Vc= p* V1(reglabila intre 0.....10V) V1-tensiunea de intrare obtinuta cu divizor de tensiune din tensiunile de alimentare si p-numar intreg, care se alege(1,2...)-tensiunea de alimentare +15V -15V-amplitudinea maxima a undei triunghiulare 10Vfrecventa undei triunghilare 1230 HzSchema bloc student am facut-o cam cum m-a dus pe mine capul si ce am inteles eu e ca trebuie sa am la iesirea din bloc student o tensiune Vc(Vcom) reglabila intre 0...10V.Eu am ales 3 amplificatoare si am alcatuit blocul student: un 1 inversor, 1 neinversor si alt inversor, am pus valori la rezistente si tensiunile V1 si V2 le-am aflat cu divizor de tensiune, iar la final Vc(Vcom) mi-a dat o valoare de 6V, si vad ca se afla in intervalul 0...10V. Pana acum credeti ca este bine ce am facut?Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum