Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RTC & Atmega 128 cod Bascom.

Cilibiu

Postări Recomandate

Salut tuturor.Toate programele create de mine pana cum au stat la baza implementari directe in MCU a cea ce vreau sa fac si sa ma limitez doar la MCU, insa acum viata ma pune la incercare iara, este vorba de o comunicatie intre MCU si RTC (Real Time Clock).Mai exact actual am ceasul implementat in MCU dar din cauza ca consuma mult si nu am capacitate mare la baterie decat sa il til alimentat in jur de 30 zile mam decis sa folosesc un RTC in urma sfaturilor primite aici pe forum.Insa cum sunt AFON, CAPUT,PRAF in crearea unei comunicati (in general vorbind) gen SERIALA intre 2 MCU sau 1-wire sau 2-wire sau alt tip de comunicatie cu device extern, am nevoie de ajutorul vostru.Doresc daca se poate un exemplu de cod in BASCOM cum sa afisez ceasul "luat din RTC" pe un display LCD, cum sa setez ceasul in RTC si tot ce mai trebuie sa situ sa il folosesc.Ca si RTC alegeti voi unul care este uzual si cel mai simplu de folosit, din multe vorbe auzite, am inteles ca RTC-urile sunt de mai multe feluri, si comunica fiecare tip in moduri diferite, unele pe serial, altele 1-wire.....etc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

2

• XAN77

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Eu am folosit de multe ori DS1307, pentru care bascom are exemplu de cod in folderul i2c din sample. Dar eu personal nu mai agreez solutia, eu prefer ceas soft cu implementarea metodei zero cumulative errors si binenteles folosirea de baterie; 30 de zile e excelent.

Link spre comentariu

Ok mersi mult de sfat.Bateria tine 30 zile, pana este declarata descarcata, dar de la 12V pana coboara la 8V ca sa nu mai poata lucra SMPS sa il alimenteze, cred ca va mai trece 30 zile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări