Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bobina Tesla cu transformator flyback

Vizitator vladisan

Postări Recomandate

Vizitator vladisan

Salut, Sunt student in ultimul an la inginerie electrica si calculatoare si m-am gandit sa prezint pentru proiectul de licenta o bobina tesla. Am construit secundarul acesteia pe o teava de pvc de 5 cm diametru si am obtinut in jur de 1200 de spire cu fir enamelat de 0.03 mm. Apoi m-am apucat sa construiesc partea de alimentare si primarul. M-am apucat de partea de alimentare si am dat peste marele necaz. Transformatoare NST nu am reusit sa gasesc... Am desfacut un monitor cu tub catodic si i-am extras transformatorul flyback. Aproximativ dupa o saptamana am facut singur o infasurare in jurul miezului de ferita (8 spire) si l-am facut sa mearga obtinand un arc la iesirea transformatorului de peste 1 cm aproape 1.5 cm. Problema mea este ca acum m-am blocat si m-am si speriat. Curentul obtinut la iesirea transformatorului este continuu. Bobinele tesla nu au nevoie de alternativ>? Voi incarca schema pe care vreau sa o implementez impreuna cu driverul cu care imi comand transformatorul in speranta ca cineva ma va lumina mai bine. M-ar interesa un eventual circuit complet atat de alimentare cat si primarul secundarul bobinei. Cu respect,Vlad

post-76668-139829624961_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

1

• vera

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Bobinele tesla nu au nevoie de alternativ>?

Bobina Tesla e (în esenţă) un simplu transformator ridicător(adică un transformator al cărui raport de transformare estesubunitar).Pentru a funcţiona un transformator, este nevoie de un fluxelectromagnetic variabil (care poate fi creat chiar şi de uncurent continuu (bineînţeles, cu condiţia variaţiei sale în timp).

Problema mea este ca acum m-am blocat si m-am si speriat.

Nu înţeleg motivul, de ce ?
Link spre comentariu
Vizitator Mircel

Curentul obtinut la iesirea transformatorului este continuu.

Da, ptr. că secundarul transformatorului folosit conţine diode redresoare, în serie.Foloseşte un transformator de linii de la televizoarele vechi, cele ce aveau TV18, TV20 în exterior.
Link spre comentariu

Salut. Cauta pe Gogu si vei gasi ce te intereseaza (Nicola Tesla Page, tesla coils). Ai atasata una din miile de scheme testate. Spor la studiu, este un domeniu foarte interesant, si la proiect.

post-68644-139829626574_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări