Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bobine motor

Vizitator spiridonmiclea

Postări Recomandate

Vizitator spiridonmiclea

salutare. am si eu o probleme, la o pompa s-a ars bobinajul statorului,am ales sa schimb statorul cu unul de la un motor de aspirator, probleme e ca la motorul de pompa rotorul e cu magnet permanent, iar la statorul de la aspirator are borne ptr carbuni, cum fac legaturile, eu am legat bornele ce vineau la carbuni intre ele si am pus o tensiune de 24v la celelalte doua ,rotorul dadea sa se invarta,fac asa si la 220v sau mai trebuie ceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

1

• vera

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

E total greşit, n-am mai auzit aşa ceva. Fără bobinajele rotorului, bobinele statorului vor fi supravoltate şi vor lua foc. În plus, un motor de aspirator nu e făcut să meargă decît un timp scurt şi trebuie răcit forţat.Schimbă motorul cu totul.

Link spre comentariu

Pt. pompe, daca nu-s chinezarii , se gasesc bobine de stator, gata facute. Daca nu gasesti pt. tipul tau de motor, cel mai bine este sa te adresezi unui bobinator. Sanatate

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări