Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inlocuitor pt tda7313?


matzah

Postări Recomandate

am realizat un "procesor audio" cu atmega 8 + tda7313 pentru a comanda un amplificator de casti (death of zen clasa a) in ideea ca atunci cand il folosesc cu un pc sa am putin control suplimentar asupra semnalului, altfel gandindu-ma ca pe surse mai calitative voi sari cu totul procesorul dand cu semnal direct in intrarea amp-ului. Ce ma surprinde... ma gandeam ca tda-ul in cauza (vechi, cam 15-20 ani de cand se fabricau astea) suna destul de amarat, dar in realitate ma zgarie pe cap. Suna prea metalic, neimplicat si rece fata de amp pus pur si simplu. Efectiv nu-l pot folosi asa.

As dori totusi sa pastrez functionalitatea de procesor audio, respectiv o egalizare pe 2-3 benzi, daca pot determina cumva si zonele de frecventa unde actioneaza - cu atat mai ok, un gain si un volum. N-am nevoie de nu stiu cate intrari sau iesiri, dar sa nu sune in halul ala si sa se gaseasca pe piata. Cunoaste cineva un cip similar care sa merite? De asemeni vreau sa pastrez afisarea pe display 2x16 caractere, l-am integrat deja in carcasa amp-ului.

 

schema jegoseniei facuta de mine :

 

http://www.scienceprog.com/avr-based-td ... r-control/

 

... ca sa nu mai zic de paraiturile enervante care apar atunci cand cresc/scad volumul.... groaznic, mai am inca o dracie de-asta facuta, dar parca ailalta nu facea chiar in halul asta de rau... apare doar pe volumul general, la gain sau volum individual pe fiecare canal sunt aproape nesesizabile.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • matzah

    3

  • vasile eugen

    1

  • Mondan

    1

  • Ionut Remus

    1

Top autori în acest subiect

este practic cam acelasi cip, cu cateva functii in plus insa acelasi "sound" la nevoie ma lipsesc de egalizari si selectoare de surse, folosesc doar vreun neam de "potentiometru de volum digital" sau ceva de genul dar care sa nu-mi introduca sunetul asta aspru produs de acele tda-uri. chestia este ca trebuie sa folosesc la ceva lcd-ul si cele 3 butoane cu locuri decupate deja in carcasa.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mie nu-mi place nici TDA7318. In primul rand nu poti sa ii iei joasele de tot sau inaltele. Se simte asa o mica diferenta cand modifici inaltele de la minim la maxim,A si mai poti afisa rezultatul in dB.....In rest in afara de fita nu pot asculta asa ceva.

Link spre comentariu

eu am folosit si folosesc 7318 cu filter active pe iesire pentru system 5.1! am modificat schema (la inalte si joase) dupa calculele din datasheet! si suna destul de ok, nu ma plang. pentru cei care nu stiu sa citeasca datasheetul cand vine vorba de egalizari pot spune ca trebuie sa mai arunce o rivire si o sa gaseasca acolo niste formule care te ajuta sa-ti calculezi filtrele RC pentru egalizarile lui incat plaja de reglaj sa fie dupa preferintele fiecaruia! in schema sunt calculate filtrele pentru 100hz bass si undeva la 14-15 kHz pentru inalte de aceea se pare ca abia se simt modificarile si de aceea se pare ca sunetul e prea aspru! Nu vreau sa zic ca e foarte bun cipul dar nici prost, cum spuneti, nu este. Trebuie doar sa se faca ceva calcule matematice pentru determinarea filtrelor de bass si inalte! aceeasi chestie si cu tda7313. Sa se sciteasca bine datasheetul si sa se se caute informatii pe net despre ceea ce nu se intelege in datasheet! Intradevar 7313 si 7318 sunt la fel cu mici diferente precum nr. de intrari di 7313 are si medii si loudness daca imi aduc eu bine aminte. Am folosit 7318 intr-un proiect mai amplu, si nu mai am fisierele care m-au ajutat sa pun proiectul pe picioare dar tin cu siguranta minte ca m-am ajutat de ce scrie in datasheet sa imi reglez eu filtrele pentru bass si inalte pentru cum am gandit-o la momentul respectiv!

Link spre comentariu

PGA2310/2311 sunet excelent dar nu are egalizari, balans si alte floricele stie reglaj de volum si atat !Am realizat eu unul si merge excelent.Este utilizat in amplificatoare f scumpe.

Link spre comentariu

da, am calculat frecventele pentru filtrele de pe inalte si bass, nu-i ok nici cu alea. Daca cobori frecventa bass-ului undeva prin 30-60hz pierzi profunzimea de reglaj si abia le mai simti cand le reglezi. Problema nu-i nici macar asta, sunetul per total este de cacao si in plus nu exista varianta sa setezi cumva eq-ul sa ai un comportament neutru. Per total .. un cip bun pentru .. casetofoane auto, anii 90... ma rog, ce scrie in datasheet. Am sa ma interesez si de pga-uri, parca vazusem pe undeva cate ceva despre acest cip.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări