Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare Preamplificator phono

Vizitator Eduard26

Postări Recomandate

Vizitator Eduard26

Doresc sa trec de la un preamp phono incorporat (dintr un Pioneer A 676) la ceva cu mult mai bun.O varianta ar fi Cambridge Audio Azur 651p (model nou): http://www.surebrands.co.za/image/cache ... 00x500.jpg f asemanator cu 640 p din ce am citit pe net,doar ca ar avea in plus un buton de power on/off.Pretul acestuia este de 650 lei.Am mai gasit un Yamaha C4 (1978) cu reglaje pe el ptr capacitanta si impedanta :http://www.oaktreevintage.com/web_photos/Stereo_Amps_Pre/Yamaha_C-4_Stereo_Amp_collage.jpg

http://i.data.bg/08/10/11/1194086_orig.jpg.Pretul acestuia este tot in jur de 600 lei.Am gasit si review uri despre cele 2 ,iar unii erau de parere ca CA-651P upgradat pe condensatoare si op suna peste yamaha.Am citit si ceva reviewuri negative despre Ca-651p,cum ca nu ar suna peste un preamp DIY de cateva zeci de dolari.Despre Yamaha am citit numai de bine,toti care l au avut au fost surprinsi de calitatea sunetului pe phono.Ar trebui sa iau in considerare si alte preampuri phono?ma refer la cele noi de pe piata,cele vintage mai rar le gasesti dar Yamaha asta mi se pare o afacere buna.Tot la capitolul vintage am mai gasit un Hitachi HCA 7500: http://bilder.hifi-forum.de/medium/5904 ... _55769.jpg

http://www.iavscanada.com/1009%20Invent ... 0_f_lb.jpg

Si acesta are reglaje dedicate pe phono ptr impedanta si capacitanta ceea ce mi se pare un plus fata de CA-651P.Daca este cineva care a ascultat aceste preamp uri si poate da un verdict,i as fi recunoscator.Preamp ul va fi folosit pe o doza Nagaoka MP 110 si Technics SL-1300

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

5

• hpavictor

2

• tudor_x19

1

• ex.escu

1

Top autori în acest subiect

Majoritatea preurilor din anii '70-80 aveau selector de impedanţă (33-47-56-100k) şi de capacitate ptr doze, plus selecţie MM/MC. Dar toate sînt rare, fiind concepute ptr atacul unor amplifuri de putere.Eu îmi aduc aminte doar de Akai PS-200C şi PR-04.

Link spre comentariu

Cam putini utilizatori de discuri vinil...iar cei care încă exista , au o experiența aproape zero :) cu aparatele la care faci referire . Mai sunt unii care bat campii cu amintiri...

Link spre comentariu

Preamplificatorul phono din 676 este bun ,are si filtru,si adaptarea sa la doza Dvs.poate fi facuta modificand valorile rezistentelor de 56kohm si ale condensatorilor de 180pf de la intrare ;are componente bune si e alimentat la +/- 24v ceea ce ii confera si o "rezistenta " la supramodulare suficienta-e cam la acelasi nivel cu Hitachi dar fara comutatoare.Yamaha ar fi o optiune avand avantajul comutatoarelor dar trebuie sa aveti garantia ca e intact.Optiunea va apartine-succes.

Link spre comentariu

Că veni vorba, se pot extrage din unele amplifuri vechi preuri de doză deosebite, unele fiind module distincte, cu surse şi comutări pe placa proprie, mă gîndesc de exemplu la cel din Kenwood KA900 şi 1000, cu dublu fet-uri pe intrare şi integrate în clasă A.

Link spre comentariu

Din păcate, sau din fericire, preul din A-350 nu se încadrează într-o categorie de calitate, nici măcar medie şi e ceva de muncă la el... dar asta presupune şi practică în electronică, nu doar din gură.

Link spre comentariu

Cam putini utilizatori de discuri vinil...iar cei care încă exista , au o experiența aproape zero :) cu aparatele la care faci referire . Mai sunt unii care bat campii cu amintiri...

Las' sa ii bat si eu.Printre cele mai bune se numara Advent Model 300 si APT Holman. Topologie identica este si in preul RIAA din NAD 3020. Oi fi tinar, fara amintiri strabune, dar am avut destul timp sa experimentez. In categoria "ieftin si bun" intra si preurile RIAA Cambridge Audio.@eduard26Doza Nagaoka nu pune mari probleme nici pt. bratul dvs. nici pt. preu. Este foarte versatila.La ce a-ti enumerat la o impedanta de 47k toate preurile prezentate se descurca.

Mai exista si preamplificatoare RIAA de MC din amplificatoarele autohtone A350 realizate la IEI in anii '80 .

Nagaoka enumerata este MM.
Link spre comentariu
Vizitator prutus

Că veni vorba, se pot extrage din unele amplifuri vechi preuri de doză deosebite, unele fiind module distincte, cu surse şi comutări pe placa proprie, mă gîndesc de exemplu la cel din Kenwood KA900 şi 1000, cu dublu fet-uri pe intrare şi integrate în clasă A.

Cred ca asta e o gluma buna...ai fi va sa zica in stare sa scoti preampul phono din Kenwwood ka-1000, un preamp phono foarte bun(spun asta din datasheet pt ca nu am avut niciodata curiozitatea sa-l pun la treaba), dar nu cel mai bun(conform altor shit-uri) si sa-l pui in ce?...Ma rog ce amplificator mai bun o sa ataci dupa aia cu acel preamplificator dupa ce strici "!" JAFUL "!"de ka-1000 ?!? Cred ca ti-au trecut prin mana zeci de amplificatoare ka-1000...Poate vroiai sa spui ca daca gasesti pe undeva prin cine stie ce noroc condensatori stiroflex cu folie de cupru o sa-l replici...gresesc cumva!?
Link spre comentariu

Din punctul meu de vedere, fiecare amplif comercial are părţi bune şi proaste. În acest caz particular, KA900 e infect lucrat, e un amplif fragil, nefiabil, fierbinte şi dificil de reparat din cauza schemei stufoase şi a cablajului imposibil, astea sînt boli mai vechi la Kenwood. Mai e şi prostia aia cu sigma drive... Nici mica parte logică ptr controlul volumului nu e prea rezistentă. Singurul modul bine făcut şi pe care l-aş folosi cu mare încredere doar în combinaţie cu ampliful meu, e exact cel de doză.KA1000 are alimentarea separată, nu mai încăpea în cutie. Ambele modele sînt o linie moartă între amplifuri, un exemplu de ''aşa nu'', sau de scărpinare cu mîna dreaptă în urechea stîngă, peste ceafă, în timp ce sari într-un picior.Sper că te-am lămurit.

Link spre comentariu
Vizitator prutus

Din punctul meu de vedere, fiecare amplif comercial are părţi bune şi proaste. În acest caz particular, KA900 e infect lucrat, e un amplif fragil, nefiabil, fierbinte şi dificil de reparat din cauza schemei stufoase şi a cablajului imposibil, astea sînt boli mai vechi la Kenwood. Mai e şi prostia aia cu sigma drive... Nici mica parte logică ptr controlul volumului nu e prea rezistentă. Singurul modul bine făcut şi pe care l-aş folosi cu mare încredere doar în combinaţie cu ampliful meu, e exact cel de doză.KA1000 are alimentarea separată, nu mai încăpea în cutie. Ambele modele sînt o linie moartă între amplifuri, un exemplu de ''aşa nu'', sau de scărpinare cu mîna dreaptă în urechea stîngă, peste ceafă, în timp ce sari într-un picior.Sper că te-am lămurit.

Despre ka900 ma abtin, dar despre KA-1000 si "PROSTIA" aia de sigma drive nimic mai ...FALS! Alimentarea a fost intentionat separata si daca zici ca stii mai bine decat inginerii de la Kenwood ce trebuia facut eu zici sa depui un cv aici:http://www.kenwoodworld.com/uk/Oricum sunt offtopic, dar uneori am senzatia ca nu mai vorbesc cu acel Zal pe care il stiam eu, parca deodata ai devenit un Titan al audiofiliei care a vazut din vesnicie "SCULA CE VA SA VIE".Parca ai fi ZAL Botezatorul ce curata calea Mantuitorului urechii noastre de toate "gunoaiele" audiofiliei.La tine am auzit prima oara nu demult ca toate amplificatoarele Pioneer sunt gunoaie, acum Kenwood...Las-o mai moale!
Link spre comentariu

Şi eu mă abţin să polemizez cu tine, dacă mai găsesc vreodată unul din amplifuri, ţi-l fac cadou. Totuşi nu înţeleg cum de au ajuns de la amplifuri la tigăi şi castroane, probabil nici unirea cu JVC nu i-a ajutat prea mult. Un sfîrşit trist ptr o firmă ce promitea multe cînd a trecut de la lămpi la siliciu şi de la emiţătoare la scule audio. :rade:

.................

În general vorbesc conştient, poate am zis că anumite amplifuri Pioneer sînt de caca-o, aşa cum aici am specificat că acestea două au anumite probleme.

Eu nu confund ca alţii pe cine cu ce a zis.

.................

Văd că-i duci lipsa unui anumit membru al forumului. Se va întoarce de la arest şi vei avea cu cine combate.

Link spre comentariu
Vizitator Eduard26

In cele din urma dupa ce m am mai documentat si eu cat de cat,am ales Yamaha C4 ,in special pe baza review-urilor f bune,chiar in special a review-urilor asupra phono stage-ului care ar bate lejer preamp uri phono de 200-300$ depasind si chiar si stage uri phono de 400-500$ (daca i se schimba condensatoarele,care au vreo 35 ani): http://www.audiokarma.org/forums/showth ... p?t=375934 In Yamaha C4 e lucratura nu gluma (are vreo 9 kg).Chiar din prima optasem ptr Yamaha C4 dar am cercetat si cautat review uri legate de Cambridge Audio 540/640p/651p(aceasi branza ca 640p la un pret mult mai mare,ptr doar un buton de power in plus) si am ajuns la concluzia ca e doar schema de Cambridge Audio si ca in rest componentele is majoritatea chinezesti,daca nu toate iar multi care si au luat Cambridge Audio au fost cam nemultumiti de sunet si s au apucat de schimbat condensatoarele,rezistente si op ampuri pentru a obtine un sunet placut urechii.Maine cred ca va ajunge Yamaha,voi reveni cu impresii care sper sa fie pe masura asteptarilor. :aplauze

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

salutare, vreau sa cumpar asus xonar u7 si Yamaha M-50 si as vrea sa stiu daca pot folosi asus xonar u7>YAMAHA MG06>Yamaha M-50 in loc de asus xonar u7>Yamaha C-50>Yamaha M-50, adica sa folosesc mixer-ul in loc de preamplificator deoarece nu gasesc Yamaha C-50 de vanzare, multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări