nik6868 Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 Buna tuturor!Am o frontala cu bec Krypton ce se alimenteaza cu 6v din baterii(4xAA).Problema este ca in doua ore pot arunca bateriile pt ca se consuma de tot.As vrea sa inlocuiesc becul cu un LED alb(cel de la brichete)si nu stiu ce rezistenta sa-i inseriez.100-200 ohmi/0,5-1w e buna?Si aveti o idee/solutie pt incastrare Led-ului in acel fasung original al becului?Va multumesc frumos,daca-mi va raspunde cineva! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 Spor la bagat destele'n ochii ,bateriile o sa te tina mult. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 Pune o poza cu lanterna desfacuta, vedem daca intra un led de 1-3W cu radiator. Ledurile din brichete au deja lentila, n-ai ce sa mai focalizezi la ele deci reflectorul devine inutil. Daca pui led de 1W, trebuie ales prin tatonare. Eventual slefuit, polizat reflectorul incat ledul sa intre mai adanc (focalizarea cu krypton apare pentru ca filamentul e la ~1.5-2cm de baza). Vezi ca exista si leduri de 10mm, tot pe acolo cu lumenii si focalizarea ca alea de 5mm, doar ca le fixezi mai usor pe reflector. Link spre comentariu
TECH_FUN Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 daca folosesti acel led din bricheta de care ziceai, un resistor de 100-120, un sfert de watt e suficient. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 Decat sa te chinui cu ledul de la bricheta, mai bine iti gasesti alta ocupatie.Ori pui ceva led decent, ori lasi lanterna cum e. N-are nici un rost sa te chinui cu ledul ala, pierzi timpul degeaba Link spre comentariu
nik6868 Postat Mai 7, 2013 Autor Partajează Postat Mai 7, 2013 Va multumesc incaodata pt raspunsuri.Se pare ca nu e o solutie cu acel led de 5mm.Atunci o alta solutie,pt inlocuirea becului Krypton?Led-urile de 1w am inteles ca necesita radiator.Practic,as vrea sa pot monta un astfel de Led in fasungul acelui bec,s-ar putea o astfel de adaptare? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Da, pt o lumina echivalenta cu cea a becului, trebuie un led de 1W,cu radiator...Ar mai fi o varianta, mai slabuta, si anume mai multe leduri de 5mm (nu de bricheta!), care sa ocupe toata aria geamului (si deci modificare majora, in care nu se mai foloseste oglinda) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum