Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MC34036 ca sursa simetrica

dodo007

Postări Recomandate

Am rugamintea daca cineva ma poate ajuta cu date despre constructia transformatorului din datasheet-ul MC34063 schema Dual Output Voltage. As vrea sa fac o sursa multipla de referinta -12V,-5V,5V,12V, consumul fiind foarte mic (1-2mA cred) este suficient montajul respectiv. De ceva timp caut pe net si nu gasesc. Am mai comstruit surse cu 34063, dar erau simple (de -5V sau dublor de tensiune) si am utilizat la calculul valorii pieselor programele "calculator" de pe net. Am incercat initial o sursa doar cu un ocilator din doi tranzistori, un traf toroidal cu iesire simetrica si o punte de diode, insa stabilitatea lasa prea mult de dorit. As dorii sa utilizez 34063 pentru ca am mai multe bucati smd si as dorii sa iese un montaj cit mai mic, cu o stabilitate relativ buna.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• dodo007

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Am uitat sa spun ca sint doar amator si construiec cite ceva doar din cind in cind.Am "calculatoare" de traf flyback de pe net, urmeaza sa vad daca ma descurc.O sa postez rezultatele.Ce traf este mai bine sa folosesc in cazul asta, toruri sau trafuri mici EE,EI? (Am niste surse atx defecte).Multumesc de raspuns.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări