Vizitator dexter_bn Postat August 6, 2006 Partajează Postat August 6, 2006 dupa ce am desenat cablajul in orcad layout stie cineva cum se poate multiplica.....adica daca ii un cablaj mai miccum pot sa il fac in mai multe exemplare pe aceashi foaie...?daca se poate direct in orcad layout....eu nu am reushit....daca incerc sa selectez tot shi sa il copiez ....se copieaza doar o singura piesa fara trasee :toimonster: Link spre comentariu
cirip Postat August 7, 2006 Partajează Postat August 7, 2006 Nu se face in layout. Layout e legat de netlist si orice nu corespunde e considerat eroare (abatere de la netlist) si nu te lasa sa manevrezi.Modalitatea de multiplicare se cheama panelizare si se face cu gerber tool. Scotoceste putin prin help si experimenteaza. Procedura pare un pic ciudata la inceput, dar dupa cateva experimentari o sa devina a doua natura.Bafta!Cirip Link spre comentariu
aghora17 Postat August 7, 2006 Partajează Postat August 7, 2006 nu stiu daca merge, dar daca are optiunea, ar trebui sa file ceva legat de panelizare. Link spre comentariu
Vizitator dexter_bn Postat August 7, 2006 Partajează Postat August 7, 2006 mersi de raspunsurio sa incerc cand vin din delegatie......sper sa gasesc ceva Link spre comentariu
Vizitator dexter_bn Postat August 11, 2006 Partajează Postat August 11, 2006 nu am gasit minic in orcadu` asta :smt005 daca stie cineva sa imi zica exact... :prayer: Link spre comentariu
paul Postat August 11, 2006 Partajează Postat August 11, 2006 DA, se poate. Si eu m-am chinuit mult pina am gasit modalitatea.Am sa-ti descriu procedeul punctual.1. Descghizi fisierul care te intereseaza.2. Salvezi acest fisier sub alta denumire (File > Save as..)3. Setezi "Datum", in locul unde vrei sa fie pozitionata copia (Tool > Dimension > Move Datum). Dai click unde vrei sa pozitionezi copia.4. Din meniul File > Load.. > (la Files of Type, selectezi "max").5. Navighezi pina unde stii ca este plasata placa pe care doresti sa o copiezi.6. Dai click pe "Open".7. Apare o fereastra care te intreaba ce vrei sa faci, raspunde "Yes".Placa dorita va fi amplasata in punctul 0,0Daca vrei mai multe copy, repeti procedura.Nu uita sa muti din nou "Datum".SUCCES !!! Link spre comentariu
Vizitator dj_radu Postat August 12, 2006 Partajează Postat August 12, 2006 Nu se face in layout. Layout e legat de netlist si orice nu corespunde e considerat eroare (abatere de la netlist) si nu te lasa sa manevrezi.Modalitatea de multiplicare se cheama panelizare si se face cu gerber tool. Scotoceste putin prin help si experimenteaza. Procedura pare un pic ciudata la inceput, dar dupa cateva experimentari o sa devina a doua natura.Bafta!Ciripexact . gerber tool e perfect pentru asta si nu cred ca are rost sa te complici cu ale lucruri daca nu vrei sa iti creezi probleme Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum