Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Apa neagra in fantana.

davidut5

Postări Recomandate

Da, asa este cum spui, sa stii ca toti cei care mi-au spus ca au negreala in apa, locuiesc la +-200m de rau.

Sunt 2 fantani sapate, si stiu ca au vrut sa le faca mai adanci, dar au dat de un strat de huma. Huma ce probabil desparte 2 starturi freatice.

Credeti ca pot trece de ea cu teva batuta sau cu teava cu melc?

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• davidut5

5

• validae

3

• CIBY2

2

• valangjed

1

Top autori în acest subiect

Trebuie sa lamuresc un lucru. Eu nu am facut nici-un put prin metoda tevii. Am participat la saparea unora traditionale, in zona mea rudele se mai ajuta intre ele.Am studiat in schimb realizarea unui put din teava si am gasit, dar nu mai stiu pe unde, metoda sfredelului si de aceea am postat.Problema ta nu este ca nu ai reusi sa treci de stratul de huma, ci cum vei sti ca esti in stratul acvifer. Presupun ca si zgomotul produs de sfredel la contactul cu pietrisul difera de cel produs de huma si iti vei da seama ca ai trecut dincolo. Eu in locul tau as incerca metoda sfredelului dar cu tevile sudate, ca in cazul in care nu vei reusi sa treci de el sa poti sa o scoti prin desurubare. Nu ai ce pierde, nu cred ca poti strica fantana existenta.Dar la fel de bine poti sa dai peste un alt strat cu apa manganoasa. Exista vreo certitudine ca nu este asa? Trebuie facut un studiu al fantanilor din vecini, la ce adancime este sapata si ce fel de apa are, si asa iti vei face o idee asupra legaturii dintre adancime si calitatea apei, eventual si despre adancimea celei de a doua panze freatice.Eu am acasa o fantana sapata cu peste 70 de ani in urma, socrul meu si-o aminteste de cand era copil, si are apa calcaroasa. De fapt, in zona, marea majoritate a puturilor au apa calcaroasa. Folosim o singura oala pentru incalzit apa datorita calcarului ce se depune pe peretii vasului. Dar o ruda are apa manganoasa, cu toate ca de jur imprejur celelalte fantani sunt calcaroase. La puturile de mare adancime de care am amintit (cel mai mic are 170 metri iar cel mai adanc, undeva pe la 350) unele sunt calcaroase si altele manganoase, fara legatura cu adancimea.Asa ca nu ai nici-o garantie ca a doua panza freatica este buna din punctul asta de vedere, dar, cu siguranta, va fi mai putin contaminata bacteriologic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări