Vizitator tomsofts Postat August 6, 2006 Partajează Postat August 6, 2006 ideea e simpla. Fie o dioda 1N4007. ->|- . in circuitul meu, prin dioda trece un curent micutz, 40mA sa zicem si tensiunea la capete e cam pe la 1V... rar 2V..rar as vrea ca folosind un oscilator astabil sa comand scurtcircuitarea diodei, ca si cum ai lega o sarma la bornele ei si eventual, ca o alta varianta sa intrerup trecerea curentului prin dioda. Problema e ca ma gandeam eu ca folosind un oscilator cu electrolitici si 2 tranzistoare rezolv problema.. la iesirea oscilatorului pun un tranzistor si il folosesc pe post de intrerupator.. NU e bine, schimb tensiunea de la capetele diodei. si nu vreau asta.. iata un link.. http://www.gre.ac.uk/~eduweb/showcase/d ... ketran.htm nu e edificator, dar are cateva detalii ce NU MA AJUTA PREA MULT. poate nu am idei la ora asta sau sunt cu teoria in pomi. VA ROG AJUTOR! Link spre comentariu
Vizitator tomsofts Postat August 6, 2006 Partajează Postat August 6, 2006 http://www.muzique.com/images/warp6.gif http://www.muzique.com/lab/warp.htm ca sa stiti despre ce e vorba in circuit. imaginea ce contine diodele si potentiometrul e situatia mea, numai ca rezistenta variabila trebuie controlata automat.. cumva.. Idei!? Link spre comentariu
Blind Postat August 6, 2006 Partajează Postat August 6, 2006 La ce anume vrei sa folosesti chestia asta? Link spre comentariu
Vizitator tomsofts Postat August 6, 2006 Partajează Postat August 6, 2006 lucrul cu chitara. controlez armonicile pare din sunet. de fapt.. cat de multe impare sa aiba. Un fel de tremolo pe distorsiune. Link spre comentariu
cirip Postat August 7, 2006 Partajează Postat August 7, 2006 Daca e schema warp6, unde se fooseste masa ca referinta, poti utiliza un mosfetzel de mica putere pe post de potentiometru. Daca lucreaza la tensiune mica si canalul nu apuca sa se satureze (gatuie sau pinch-off p-engleza), atunci orice fet se comporta ca o rezistenta controlata in tensiune.Cirip Link spre comentariu
Vizitator tomsofts Postat August 7, 2006 Partajează Postat August 7, 2006 interesant.. pai ce mosfet imi recomandati incat sa se deschida (Vgs-2V) pe la 2V sau mai putin? e ideal mosfet-ul, din cate stiu, fet-ul lucreaza ca potentiometru chiar incepand de la voltaje super mici, deci parca nu ar fi solutia ideala.. eu as dori ceva gen licurici(bistabil) si in loc de un led sa zicem ca as pune jonctiunea grila-sursa.. e ok ce zic sau bat campii!? :smt090 merci mult Link spre comentariu
cirip Postat August 8, 2006 Partajează Postat August 8, 2006 Imi merge foarte nasol netul, dar asa la o prima cautare, pare ca s-ar potrivi BS170 sau 2N7000 de la Fairchild. Nu am reusit sa vad foile de catalog. Ideea e sa vezi si ce se gaseste pe la magazin. Iti trebuie un mosfetzel de putere mica de tip N cu canal indus (enhancement pe engleza). Cat despre licurici, grila, sursa... pune o schema si o dezbatem.Cirip Link spre comentariu
Vizitator tomsofts Postat August 8, 2006 Partajează Postat August 8, 2006 eu gasisem 2n6661. era bunicel, http://www.supertex.com/pdf/datasheets/2N6661.pdf. Schema modulului http://www.tomsofts.3x.ro/incarcat/schema.GIF initial pusesem un irf dar.. alea au deschiderea la cel putin 4 v... nu aveam cum sa il las acolo sper sa fie buna alegerea Link spre comentariu
cirip Postat August 8, 2006 Partajează Postat August 8, 2006 2N6661 pare bun. Tens de prag este 0.8-2V.Schema nu o pot vedea "Accesul este refuzat"...Cirip Link spre comentariu
Craciun Postat August 8, 2006 Partajează Postat August 8, 2006 Varianta 1. Daca nu e critica frecventa intreruperilor foloseste un contact de releu in paralel pe dioda si unul (de la alt releu ptr a fi independente) in serie cu ea. Sau varianta 2. cu un CD4066 (4 comutatoare bilaterale on/off ce pot fi comandate independent). Link spre comentariu
Vizitator tomsofts Postat August 8, 2006 Partajează Postat August 8, 2006 linkul cu schema merge. trebuie copiat si pus ..manual.. in browser... se pare ca cei de la 3x considera intruziune accesul direct de pe un site gen elforum.in fine. 2n7000 mi se pare un pic cam puternic pentru ce scop il vreau eu.dar poate merita incercat. si bs170 tot la fel ca 2n7000 se comporta.. mai finutz e 2n6661.. oricum, banuiesc eu ca pentru o functionare cu adevarat buna inaintea modulului de "netezire" a formei de unda am nevoie si de un preamplificator care sa furnizeze la iesire o tensiune de pana la 2 V.. si asta pentru ca diodele sa intre in actiune cum trebuie. la tensiuni mici e ca si cum nu ar fi acolo (am testat asta). Merci pentru ajutor.. ce sa mai, dau o bere.. sau mai multe... Link spre comentariu
cirip Postat August 9, 2006 Partajează Postat August 9, 2006 Am vazut schema. Nu merge. Ar fi mers daca nu era mos. Ptr mos, te conectezi dintr-un colector la poarta mosului si emitorul din dreapta il pui la masa.Cirip Link spre comentariu
Vizitator tomsofts Postat August 9, 2006 Partajează Postat August 9, 2006 nu merge pentru ca tranzistorul de comanda la mosului nu se polarizeaza, nu!? initial credeam ca pot lua semnal si din baza unui tranzistor din bistabilul in cauza.. dar am impresia ca il blochez totusi. am facut o modificare la schema... si poate o imbunatatire (ca o pereche darlington in loc de un singur tranzistor.. dar poate nu e chiar necesara nici modificarea). Ce spuneti, de data asta am mai comis-o? http://www.tomsofts.3x.ro/incarcat/mod.GIF :toimonster: :smt021 Link spre comentariu
Vizitator tomsofts Postat August 9, 2006 Partajează Postat August 9, 2006 ah.. si ce am uitat.. daca ar fi altceva decat mos, nu ar injecta la iesire frecventa bistabilului? Link spre comentariu
cirip Postat August 9, 2006 Partajează Postat August 9, 2006 nu merge pentru ca tranzistorul de comanda la mosului nu se polarizeaza, nu!?Tranz ala trebuie sa aiba si el o cale de CC spre masa. Daca pui un cond acolo poarta mosului), i-ai taiat macaroana.Nu ai nevoie de darlington. Doua tranzistoare merg bine mersi. E un biet bistabil.daca ar fi altceva decat mos, nu ar injecta la iesire frecventa bistabilului?Reformuleaza. Nu inteleg intrebarea. Cu ce frecventa vrei sa clampane bistabilul? Indiferent ce pui, la iesire va apare "frecventa bistabilului". Acolo faci un fel de modulatie. Orice proces de modulatie altereaza spectrul original si la iesire apar componente de la ambele surse. Efectul asupra urechii e alta poveste si e mai greu de anticipat.Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum