adrianstoica10 Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Salutare, dupa cum am scris vreau sa stiu ce este si ce face EST-VEST-ul la un televizor. Daca mai este un topic despre ce vreau sa stiu imi cer scuze dar nu l-am gasit Link spre comentariu
bluey Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Corecteaza distorsiunile de geometrie pe orizontala aparute la televizoarele color CRT dotate cu tuburi cu unghi mare sau plate(aproximativ).Distorsiunile apar cand incerci sa baleiezi un patrat plan cu spotul provenit dintr-un rotund.In functie de aparat puteai sa ai 2 reglaje, sau 20 :)De baza erau, reglajul de trapez,perna/butoi,dimensiune H.Cele mai complexe avea reglaj pe fiecare colt al tubului, adica faceau reglajele de trapez sau perna/butoi pe zone.Imi cer scuze daca am jignit pe cineva vorbind la trecut de tv-urile crt.Sper ca ti-am dat in mare detaliile de care aveai nevoie.P.S. Tuburile PLANAR de la telefunken aveau si reglaj nord/sud. Link spre comentariu
icar Postat Mai 5, 2013 Partajează Postat Mai 5, 2013 Interesant pe ce televizor ai mai gasit asa ceva???? Link spre comentariu
gabiu Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Corectia Est Vest se regaseste si in TV-urile CRT noi care au tub flat de la 54 cm in sus. De exemplu marcile chinezesti tip Carrefour -Vortex, etc Link spre comentariu
bluey Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Tv-uri CRT noi????? ))Din intamplare am lucrat intr-o firma care face service exact pentru acele tv-uri CRT "noi".A ajuns chinezul sa recupereze tuburi de monitoare,ruginite si vai de capul lor , sa le inserieze un chopper cu deflexia H sa adapteze impedanta si sa ni le vanda noua ca "noi".Nu cred ca mai exista undeva in lume vreo fabrica de tuburi cinescop destinate utilizarii in tv-uri/monitoare.Si totusi tv-uri crt "noi" inca mai apar. Cam suspect nu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum