Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce este si ce face EST-VEST-ul la un televizor?

adrianstoica10

Postări Recomandate

Salutare, dupa cum am scris vreau sa stiu ce este si ce face EST-VEST-ul la un televizor. Daca mai este un topic despre ce vreau sa stiu imi cer scuze dar nu l-am gasit

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bluey

2

• icar

1

• gabiu

1

• adrianstoica10

1

Top autori în acest subiect

Corecteaza distorsiunile de geometrie pe orizontala aparute la televizoarele color CRT dotate cu tuburi cu unghi mare sau plate(aproximativ).Distorsiunile apar cand incerci sa baleiezi un patrat plan cu spotul provenit dintr-un rotund.In functie de aparat puteai sa ai 2 reglaje, sau 20 :)De baza erau, reglajul de trapez,perna/butoi,dimensiune H.Cele mai complexe avea reglaj pe fiecare colt al tubului, adica faceau reglajele de trapez sau perna/butoi pe zone.Imi cer scuze daca am jignit pe cineva vorbind la trecut de tv-urile crt.Sper ca ti-am dat in mare detaliile de care aveai nevoie.P.S. Tuburile PLANAR de la telefunken aveau si reglaj nord/sud.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Tv-uri CRT noi????? :)))Din intamplare am lucrat intr-o firma care face service exact pentru acele tv-uri CRT "noi".A ajuns chinezul sa recupereze tuburi de monitoare,ruginite si vai de capul lor , sa le inserieze un chopper cu deflexia H sa adapteze impedanta si sa ni le vanda noua ca "noi".Nu cred ca mai exista undeva in lume vreo fabrica de tuburi cinescop destinate utilizarii in tv-uri/monitoare.Si totusi tv-uri crt "noi" inca mai apar. Cam suspect nu? :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări