Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi placa dezvoltare si soft pt PIC!!!

Bamse

Postări Recomandate

.XAN77 ai mare dreptate in ce priveste programarea microcontrolerelorFLOWCODE este cam limitat :axe: bine ca exista "PROTON BASIC" si "MicrocodeStudio" mai bine dadeam bani pe "Proton Basic IDE" :smt005 ... sa nu uit de easyPIC4 si sa zic ca sunt foarte multumit de ea mai putin de basicu ce vine impreuna cu placa .* ca incepator in PIC am facut asa:ProtonBasic IDE - dezvoltare soft picmicroProteus ISIS - verificari virtuale aplicatii cu microcontrolereEasyPic4 - placa dezvoltare (dovada hardware pentru simularile cu Proteus ISIS)multumesc tuturor pentru sfaturile date !!! :smt006

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bamse

12

• XAN77

4

• Abram Burel

2

• pavcostel

2

Top autori în acest subiect

• 6 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 9 luni mai târziu...

Salutare !!!Foarte complex ! dar cine are codu pentru PIC ( ca are un picmicro pe placa ) nu merita mai bine cumperi si nu mai ai batai de cap .sau cauta o solutie de programer mai simpla !! ... numai bine :smt039 !

Link spre comentariu

salutLucrez la o placa de test cat mai simpla posibila(doresc sa o fac extensibila cu periferice separat sa le conectez) pt 2 tipuri de microcontrolere (16F84A si 16F628) mam uitat in foaia de catalog si sunt aproape la fel dar pinul 4 la 16F628 am RA5/MCLR/VPP si la 16F84A am foar MCLR, doresc sa folosesc la maxim posibil resursele acestor microcontrolere(adica sa adaug cat mai multe periferice...pe cat este posibil), si vreau sa utilizez acest pin/port. in mod normal(din scheme vazand la acest pin este atasat 1 rezistenta33k sau rezistenta(4k7) si un intrerupator) daca este acolo acea rezistenta nu incurca functionarea corecta a portului?

Link spre comentariu

pe post de MCLR are nevoie de a fi pus la Vcc prin acea rezistenta. Daca il vei folosi ca pin de date nu va fi deranjat de acea rezistenta, e ca si cum ai un pull-up extern ca si asa nu are PIC-ul ala pull-up pe portul A . Deci e OK chiar necesar daca vei folosi ca pin de date de intrare .

Link spre comentariu

mersi pt raspuns dar mai este o chestie daca la pic16F628 are port i/o dar 16f84A nu are nu incurca daca ceva va fi pe acel pin(inca nu stiu ce voi pune ...ex. buton si daca din greseala il actionez atuncea nu va face probleme?) si ce valoare are rezistenta (in unele scheme era 33k iar altele 4k7?)postez placa de baza in dezvoltare..inca nimic nui sigur ce va fiPICplaca extensibila.jpg[/attachment]orice alta metoda sau daca doriti sa mai adaugati ceva astept propuneri..sunt deschis si la alte metode.ps. placa de 'baza' pe care va fi picul nu doresc sa fie prea incarcata!pt astea sunt extensibilele.

Link spre comentariu
Vizitator perieanuo

Salutare !!!Foarte complex ! dar cine are codu pentru PIC ( ca are un picmicro pe placa ) nu merita mai bine cumperi si nu mai ai batai de cap .sau cauta o solutie de programer mai simpla !! ... numai bine :smt039 !

Doream partea de testare de aplicatie nu neaparat debuger-ul desi cred ca si hexul se poate gasi.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator smardale

Bamse cum ai procedat de ai facut comanda de placa ( EasyPic4), ca eu am incercat si nu am putut.

Si eu mi-am cumparat un kit EasyPIC4..e foarte OK, are de toate, merita banii. acum a aparut v5. Am cumparat foarte simplu, platind cu cardul de la Raiffeissen. Am primit o factura si apoi am aprimit si kitul. A ajuns relativ repede. Atentie ca Serbia(tara de origine) nu-i in UE si trebuie sa platesti taxe postale, destul de mari. Eu am dat vreo 400 de lei(am luat mia multe pe langa kit) si trebuia sa mai dau inca 100 taxe. Noroc ca un cunoscut se cunostea cu altul si cum-necum, n-am mai platit suma aia :d
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salutare !!! Sofian frumos lucrata placa dar nu toti au indemanarea (ma refer in primul rand la mine). Daca luati EasyPic bagati si module ca aveti nevoie de ele mai tarziu, scutesti o taxa de expeditie. NU AM STIUT NIMIC despre microcontrolere, doar ca sunt niste circuite integrate (pana am dat de elforum) acuma ma descurc multam ELFORUM :aplauze nu sunt nici acuma un expert in programare dar ce ami propun iese si nu conteaza cat cod intra in microcontroler programez cu FLOWCODE care s-a imbunatatit semnificativ si cu PicBasic simularea cu Proteus ISIS ......Toate cele bune !!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări